S-a găsit „cumpănaș” la UDMR. Un deputat al Uniunii a mințit că are studii superioare


S-a găsit „cumpănaș” la UDMR. Un deputat al Uniunii a mințit că are studii superioare

Grupul parlamentar al UDMR a informat plenul Camerei Deputaților cu privire la situația lui Apkoj Norbert, deputat de Maramureș, care și-a pierdut calitatea de membru al grupului, rămânând neafiliat, după ce a fost exclus din partid.  

Decizia de excludere a deputatului în vârstă de 31 de ani a fost luată la începutul lunii februarie de către Consiliul Permanent al UDMR, după ce Comisia de Etică și Disciplină a constat că Apjok Norbert a înșelat organele de conducere ale Uniunii, precum și alegătorii acesteia, prin prezentarea unei diplome de studii superioare false, fapt recunoscut ulterior și de către deputat, scrie stiripesurse.ro. 

UDMR a impus, anul trecut, candidaţilor săi condiţia de a avea studii superioare. Apjok a ataşat la candidatura sa diploma obţinută la un curs de comerţ electronic din Anglia, despre care a susținut că ar reprezenta studiile sale superioare. 

De altfel, în CV-ul publicat de Apkjok pe site-ul Camerei Deputaţilor este menționat ca ultim nivel de studii Liceul Németh László din Baia Mare.  

Potrivit hotnews.ro, politicianul de origine maghiară, care şi-a început al doilea mandat de deputat, a trimis prezidiului UDMR, cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, o declaraţie în care preciza că – în cazul alegerii sale – va renunţa la mandatul de deputat. Două zile mai târziu a şi înregistrat cererea de demisie la organizaţia teritorială a UDMR. La scrutinul parlamentar însă UDMR a obţinut un loc de deputat în judeţul Maramureş care, potrivit legii, îi revine persoanei care conduce lista candidaţilor în judeţul respectiv,  

În continuare, Hunor Kelemen i-a cerut lui Norbert Apjok să accepte mandatul, să voteze noul guvern şi apoi să-şi depună mandatul până la sfârşitul anului 2020.  Într-o postare publicată apoi pe pagina sa de socializare, deputatul fără studii superioare a invocat faptul că nu a primit răspuns la cererea de demisie înregistrată în 3 decembrie, de aceea a depus jurământul de deputat şi consideră o datorie morală să-şi continue activitatea de deputat în folosul comunităţii maghiare din judeţul Maramureş. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.