Desființarea SS. Birchall reliefează vina lui Stelian Ion pentru avizul negativ dat de CSM


Desființarea SS. Birchall reliefează vina lui Stelian Ion pentru avizul negativ dat de CSM

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a explicat joi, 11 februarie, de ce este în mare parte vina lui Stelian Ion pentru avizul negativ dat astăzi de CSM pe proiectul de lege privind desființarea Secții de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. 

CITIȚI ȘI: Stelian Ion, eșec MAJOR la CSM: aviz negativ pentru desființarea SS

Ana Birchall a evidențiat că Stelian Ion, deși componența CSM este aceeași, nu a reușit să atragă de partea lui toți membrii care în 2019 au blocat numirea procuroarei pesediste Adina Florea la șefia Secției Speciale. Mai mult decât atât, Birchall a avertizat că avizul negativ dat de CSM, chiar dacă este consultativ, va cântări greu în Parlament.

CITIȚI ȘI: UDMR a reluat discursul anti-justiție din epoca PSDragnea pe tema Secției Speciale. DNA demontează o imensă manipulare

"CSM-ul a dat aviz negativ pentru proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale (SIIJ)! Regret că ministrul Justiției nu a avut abilitarea necesară să formeze o majoritate pentru a obține măcar un aviz favorabil cu observații dacă nu un aviz favorabil curat. Oricât s-ar cosmetiza acum, realitatea matematică arată că este un eșec! Așa cum am mai spus, scuzele, lamentările și victimizările nu pot fi credibil justificate și nici acceptate acum pentru simplul motiv că în CSM este aceeași componență ca și în vara anului 2019 când, prin dialog și determinare, eu am reușit să formez o majoritate și prin vot (ministrul Justiției are drept de vot) am votat împotrivă și astfel nu am permis multe măgarii puse la cale de Savonea, Adina Florea și gașca, inclusiv votul pentru ca Adina Florea să fie șefa SIIJ, vot negativ dat de 7 ori în 7 ședințe! Da, de 7 ori, votul meu și al celor care au luptat la baionetă în CSM în perioada asaltului asupra justiției, făcând diferența! Nu e laudă, e realitatea faptelor și oricine de bună credință poate vedea acest lucru! Trist și regretabil este că acest aviz negativ, deși consultativ, cântărește destul de greu și sigur va fi folosit ca argument în Parlament pentru a se obține un vot împotriva desființării SIIJ. Noroc că prin martie este așteptată decizia CJUE care probabil va constata că SIIJ trebuie desființată tocmai pentru că încalcă prevederi din tratat! Pentru că da, SIIJ în forma șmecherește înființată de Iordache, Tudorel Toader, Savonea și gașca, este toxică pentru sistemul judiciar, iar raportul său de activitate este dovada cea mai evidentă, în ciuda manipulărilor abil dezvoltare în spațiul public!", a scris Birchall pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.