R.Moldova se adâncește în criză. Revin la putere personajele care au făcut parte din guvernarea comunistă


R.Moldova se adâncește în criză. Revin la putere personajele care au făcut parte din guvernarea comunistă

Puterea e o boală. Bolnavi până peste poate, unii oameni nu vor, pur și simplu, să plece de la putere, indiferent de condiții și context. Așa îmi explic de ce nu se poate ajunge la alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova, deși, potrivit cadrului legal existent, acestea pot fi declanșate mult mai ușor decât în România, unde sunt de-a dreptul imposibile.

Se pare că nici măcar partidul condus de Andrei Năstase – PPDA, care a fost în alianță cu PAS – nu dorește alegeri anticipate. Ba chiar fuge ca dracuꞌ de tămâie când ar fi cazul să-și pună efectiv umărul pentru sprijinirea unui astfel de scenariu. Altminteri nu îmi explic cum de Andrei Năstase a dorit să fie el premier. 

E cert însă că socialiștii lui Dodon sunt cei mai bolnavi după putere. E de domeniul evidenței că rusofilii sunt conștienți că alegerile parlamentare anticipate nu le sunt favorabile. Ar putea pierde conducerea Parlamentului. Anul trecut au pierdut alegerile prezidențiale.

Judecând la rece, propunerea de premier a socialiștilor, doamna Mariana Durleșteanu, înseamnă o revenire la putere a personajelor care au făcut parte din dezastruoasa guvernare comunistă. Atunci când doamna Greceanîi, actualu speaker al Parlamentului, era premier. Oare la Interne îl vor pune pe generalul torționar Papuc? Cel care a fost ministru la 7 Aprilie 2009. 

Republica Moldova se îndreaptă spre o criză din ce în ce mai adâncă. Ziua de astăzi a demonstrat că nu există un consens nici măcar între cele două partide care odinioară formau o alianță. 

Vin vremuri grele, fraților. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.