Cinism ca la Colectiv. Mărturia zguduitoare a soției pacientului decedat în Belgia: „un domn de la DSU mi-a spus că i-am stricat imaginea domnului Arafat”


Cinism ca la Colectiv. Mărturia zguduitoare a soției pacientului decedat în Belgia: „un domn de la DSU mi-a spus că i-am stricat imaginea domnului Arafat”

Noi amănunte scandaloase ies la iveală după moartea pacientului român transferat cu întârziere la un spital din Belgia, după ce suferise arsuri grave prin electrocutare la Constanța.  

Soția îndurerată a relatat despre indiferența cu care a fost tratat soțul său în România, pasat de la un spital la altul, de unde s-a infectat cu patru bacterii și o ciupercă, și cum de la DSU i s-a transmis că sunt alte priorități, reproșându-i-se apoi că prin ieșirea în presă i-a „stricat imaginea domnului Arafat”.  

Situația relatată de soție vine să completeze tabloul sinistru conturat de medicul român din Belgia care s-a ocupat de pacientul transferat din țara sa de origine. Dr. Ciprian Isacu a povestit la Digi 24, în urmă cu două săptămâni, că este pur și simplu șocat de situația în care a fost adus pacientul căruia nu i se făcuse nici măcar o toaletă elementară, cu apă și săpun prin unitățile sanitare prin care trecuse în România. Tot dr. Isacu a dezvăluit că pacientul a ajuns în Belgia cu patru bacterii și o ciupercă. 

Deși vizibil marcată de tragedie, soția pacientului a acceptat să detalieze, la Digi24, calvarul prin care a trecut în România, umilințele, tergiversările și indiferența, acuzând că a avut de-a face cu „criminali cu sânge rece” preocupați numai de imagine și de declarații de presă.  

„Eu m-am simțit acolo (în Belgia, n. red) ca într-o familie, lucru care nu mi s-a întâmplat în România. Mie îmi pare rău dacă dl. ministru spune că nu există un autor moral. Nu mă interesează ce culoare politică are fiecare ce declară. Eu vă spun doar că nu se întâmplă nimic în România, că a trebuit să ies public ca să-mi strig năduful ca să pot să-l duc acolo. Prea târziu. Regret că nu am ieșit, poate, mai devreme. Dacă pleca vineri, poate se întâmpla să fie bine și nu eram în situația asta astăzi.  

Pe mine nu mă interesează autorul moral, pe mine mă interesează criminali cu sânge rece care mi-au spus direct în față că au alte priorități. A trebuit să aștept zile în șir, să-l plimb pe soțul meu în toată România, de la un spital la altul, ca să ajungă într-un final într-un spital unde cineva să-și dea interesul pentru el. Doar că a fost prea târziu! Înțelegeți? Mult prea târziu! Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus în primă fază să am răbdare,  că are alte priorități sau că trebuie să mă ia în ordinea priorităților și care mi-a transmis că i-am stricat imaginea domnului Arafat! Pe mine nu mă interesează imaginea nimănui, le-am transmis și le transmit în continuare. Dacă trebuie să stric imagini, o s-o fac.  

Eu vă spun sincer, nu cred că s-a apucat nimeni de el, pe motiv că toată lumea aștepta să scape de responsabilitatea asta. Nimeni nu a vrut să-și asume asta. Toată lumea îl pasa, ca să scape mai repede. Doar că acești domni care se ocupau de acest transfer au prelungit asta - că avionul, că nu avionul, când este vorba de viață și de moarte, trebuia să trimită avionul ăla din prima! (…) Soțul meu a murit din acest motiv, pentru că ei, cu sânge rece, se joacă cu viața oamenilor, asta fac, nu-i interesează, calcă pe cadavre. Îi interesează imaginea, ies la televizor și fac declarații de 2 lei! Pentru mine, sunt zero!”, a relatat Mihaela Ganea, soția pacientului decedat. 

Acesta, în vârstă de 51 de ani, a suferit, în ianuarie, arsuri grave, pe aproximativ 70% din corp, după ce a fost electrocutat la Constanța. Ulterior, a fost transportat la Iași cu elicopterul. După o săptămână de așteptare pentru a fi tratat în Belgia, zborul a fost anulat din cauza ninsorii, iar în ziua următoare, după ce în sfârșit decolase spre Belgia, aeronava a suferit o defecțiune, iar piloții au hotărât să revină la București, așa că pacientul a stat o noapte la Spitalul Floreasca din Capitală. A fost transportat în cele din urmă vineri, 29 ianuarie, în Belgia, cu o aeronavă militară, după ce a trecut prin trei spitale din România. 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va trimite Corpul de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.