Codrin Ștefănescu este șocat: „luptătorul” Florin Iordache „a trădat” avizând pozitiv proiectul „reziștilor” pentru desființarea SIIJ/ „Cum se mai schimbă oamenii și ce ușor tradează tot în ceea ce au crezut! Jalnic!”


Codrin Ștefănescu este șocat: „luptătorul” Florin Iordache „a trădat” avizând pozitiv proiectul „reziștilor” pentru desființarea SIIJ/ „Cum se mai schimbă oamenii și ce ușor tradează tot în ceea ce au crezut! Jalnic!”

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, unul dintre apropiații și fidelii lui Liviu Dragnea, se declară uluit de decizia controversatului Florin Iordache - autorul infamei OUG13, ajuns îmtre timp președintele Consiliului Legislativ- de a aviza pozitiv proiectul „reziștilor” privind desființarea Secției de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).  

„Incredibil! Florin Iordache a avizat pozitiv mizeria de proiect al rezistilor privind desființarea Secției de Investigarea a Infracțiunilor din Justitie( SIIJ)! Tocmai Florin Iordache, unul dintre creatorii Secției, unul dintre oponenții Statului Paralel, fostul luptātor împotriva abuzurilor și încălcărilor drepturilor cetățenești! Omul pe care l-am apārat public de sute de ori! Pe care l-am susținut ca ministru al justiției, pentru care m-am certat rāu cu trădătorul de Grindeanu! Cum se mai schimbā oamenii și ce ușor tradeazā tot în ceea ce au crezut! Jalnic!”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook. 

Proiectul pentru desființarea SIIJ a primit recent aviz negativ din partea CSM, dar, întrucât avizul este consultativ, ministrul de Justiție Stelian Ion a decis să-l trimită mai departe instituțiilor abilitate. ”Am decis, în urma analizării tuturor argumentelor, să trimit mai departe acest proiect”, a precizat Stelian Ion. 

”Este foarte important să readucem normalitate în sistemul de justiţie. Din punctul meu de vedere, desfiinţarea acestei secţii înseamnă o normalizare, este o promisiune, este un punct foarte clar definit în programul de guvernare şi respectăm toate aceste promisiuni”, a subliniat ministrul adăugând că a ascultat toate argumentele, dar argumentele acelea pot fi avute în vedere într-un alt context. 

”Vom discuta pe legile Justiţiei şi vom vedea dacă mai este nevoie de alte ajustări, însă obiectul acestei legi nu-l reprezintă alte garanţii solicitate de o parte a magistraţilor, ci îl reprezintă doar desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Să ne amintim că în 2017 Florin Iordache, alături de colegii săi Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae, propunea un proiect de lege prin care doar cu trei rânduri de motivare doreau înfiinţarea acestei secţii. Nu s-a explicat niciodată de ce se doreşte înfiinţarea acestei secţii, am criticat de la bun început această propunere legislativă şi după ani de zile s-a dovedit că am avut dreptate şi toate argumentele pe care le-am prezentat atunci au fost corecte”, a mai spus Stelian Ion. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.