VIDEO. S-a mutat mahalaua de la Lupeni la Marius Nasta. Senatoarea-țață i-a hărțuit pe Vlad Voiculescu și pe managerul Beatrice Mahler prin curtea institutului, acuzând apoi că ministrul Sănătății a făcut circ cu un scurtcircuit banal și a deviat atenția de la cauza minerilor


VIDEO. S-a mutat mahalaua de la Lupeni la Marius Nasta. Senatoarea-țață i-a hărțuit pe Vlad Voiculescu și pe managerul Beatrice Mahler prin curtea institutului, acuzând apoi că ministrul Sănătății a făcut circ cu un scurtcircuit banal și a deviat atenția de la cauza minerilor

Incidentul cu flacără/flamă și fum de la unitatea mobilă COVID aflată în curtea Institutului „Marius Nasta” din București a fost acaparat, duminică noapte, ca și protestul minerilor de la Lupeni, de senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă recent din AUR. 

Gâfâind cu telefonul în mână și tremurând de surescitare, parlamentara scandalagioaică a acoperit cu țipete și întrebări agresive în cascadă declarațiile oficialilor care încercau să explice opiniei publice ce s-a întâmplat, dar și faptul că nu a fost nimeni rănit și că cei șapte pacienți afectați de incident au fost transferați în clădirea spitalului.  

Printre cei asupra cărora s-a revărsat mahalaua produsă de senatoarea conflictuală s-au numărat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, managerul institutului, Beatrice Mahler, dar și câțiva bodyguarzi care i-au blocat inițial accesul în curtea institutului.  

Lui Voiculescu i-a atras atenția că nu este ales al poporului, ci ministru numit care nu are bunul simț să-și dea demisia.  

„Sunt 22 de morți până acum la Matei Balș și până acum nu v-ați dat demisia. Tot poporul vă cere demisia. V-am sunat de multe ori și n-ați avut nici măcar decența să răspundeți la solicitările poporului român. Cum să simțiți când vedeți că oamenii mor sub conducerea dvs? Este adevărat că toate aceste incendii sunt folosite pentru a privatiza sănătatea din România? De ce nu răspundeți? Aveți aceeași problemă ca a domnului Tătaru? Sunt senator al României și oamenii care m-au ales vor să vă pună niște întrebări. Cum vă simțiți pentru cei 22 de oameni morți la Balș? Nu vă simțiți vinovat absolut deloc? Este adevărat că dvs deja aveți planuri să vindeți spitalele din România?”, a turuit Șoșoacă fără întrerupere și fără să aștepte, în realitate, vreun răspuns din partea ministrului Voiculescu, importante pentru publicului ei fiind, de fapt, întrebările și hărțuirea, acoperirea vocii acestuia, nu eventualele lămuriri pe care i le-ar fi putut oferi. 

Vlad Voiculescu a ales să nu dialogheze și se retragă rapid, din fața senatoarei și a camerelor de filmare, în curtea spitalului, unde Șoșoacă a fost împiedicată, într-o primă fază să intre, de mai mulți bodyguarzi. Aceștia au avut parte și ei de un potop de țipete, îmbrânceli și amenințări. 

„Aloo, sunt senator, ia mâna de pe mine. Ăsta e abuz în serviciu! Ia mâna de pe mine! Cum îți permiți să stai în fața mea?! Dă-te la o parte ca am de vorbit cu ministrul Sănătății! Dă-te la o parte că ai cuvântul meu de onoare că vei păți ce trebuie să pățească un om care se opune unui demnitar. Știți că nu aveți voie să atingeți un demnitar și să vă opuneți! În momentul ăsta vă dați seama că veți avea dosar penal, da?! Ce ați ajuns voi bodyguarzii în România?! Să omorâți oamenii pe străzi?! Habar n-aveți legea, sunteți vai de capul vostru”, și-a revărsat Șoșoacă furia asupra paznicilor.  

 

Senatoarei i s-a permis apoi accesul în curtea institutului, cel mai probabil la intervenția managerului acestuia, Beatrice Mahler, care a încercat să aplaneze tensiunile și să-i explice Dianei Șoșoacă ce s-a întâmplat cu unitatea mobilă în care erau spitalizați cei șapte pacienți. Șoșoacă părea însă mai mult interesată să fie sancționați bodyguarzii institutului care-i blocaseră accesul, despre locul în care s-a dus Vlad Voiculescu și să i se spună nu „doamna Șoșoacă”, cum i se adresase Beatrice Mahler, cidoamna senator Șoșoacă”. Realizând că se află în fața unui personaj cu tulburări grave de comportament, exhibiționist și narcisist, Beatrice Mahler a recurs la duhul blândeții, calmul său reușind să mai fractureze istericalele senatoarei.  

„În această seară, colegii mei de la camera de gardă au văzut în exteriorul unității mobile o flamă, o flacără care s-a stins foarte repede și un fum. În acel moment au sunat la 112 pentru că e normal să ceri ajutorul. Au venit echipele de intervenție. Cei șapte pacienți care erau ventilați non-invaziv în unitatea mobilă erau fără niciun risc, fumul și flacăra nefiind practic în încăperea în care se aflau ei. Toți cei șapte pacienți au fost mutați în spital, doi dintre ei în secția de terapie intensivă și cinci sunt în secție”, i-a explicat Mahler lui Șoșoacă, invitând-o apoi să viziteze unitatea mobilă. Aceasta și-a amintit însă brusc că a fost agresată de bodyguarzii institutului și a revenit la discuția inițială despre sancționarea lor. Mahler a asigurat-o că aceștia vor da notă explicativă pentru comportamentu lor și și-a cerut scuze pentru cele „îndurate” de Șoșoacă, care s-a făcut că nu aude trăgând-o mai departe la răspundere pentru „faptele lor”.  

Jurnalistul Claudiu Pândaru de la Digi24 a intervenit și el în discuție întrebând-o pe Șoșoacă de ce nu poartă mască. „Pentru că sunt exceptată și pentru că nu cred în această nebunie...nu vreau, dați-mi amendă”, s-a răstit senatoarea întorcându-i spatele și îndreptându-și iar atenția către Beatrice Mahler: „stimată doamnă, spuneți-mi și mie cum este posibil ca numai în secțiile COVID să se întâmple aceste incendii? Ce se întâmplă? Este cumva o problemă cu acele prize? Sunt suprasolicitate? Ce se întâmplă de toate secțiile COVID iau foc? De unde a aflat domnul Voiculescu despre acest incendiu? L-ați anunțat dvs?”

Șoșoacă a plecat apoi cu televiziunile după ea să viziteze secția mobilă. Beatrice Mahler a rugat presa să țină cont de situația în care se află bolnavii și să le respecte dreptul de a se odihni după incidentul neplăcut prin care trecuseră. 

Într-o declarație ulterioară pentru Antena 3, senatoarea Șoșoacă a precizat că „Vlad Voiculescu a deviat prin circ atenția de pe mineri către un scurtcircuit la un spital unde nu au fost victime”.


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.