Marcel Ciolacu visează un PSD ca-n vremea lui Ion Iliescu cu „profesioniști” ca pe timpul lui Adrian Năstase. Spune însă că n-ar fi bine ca minerii să vină iar la București


Marcel Ciolacu visează un PSD ca-n vremea lui Ion Iliescu cu „profesioniști” ca pe timpul lui Adrian Năstase. Spune însă că n-ar fi bine ca minerii să vină iar la București

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, pune paie pe foc în criza de la Lupeni, afirmând cu nonșalanță la Antena 3, televiziunea de casă a partidului pe care îl conduce, că actuala guvernare dorește închiderea minelor din Valea Jiului, pentru că membrii coaliției ar avea "o ură personală" faţă de mineri. Totuși nu consideră că soluția pentru problemele minerilor ar fi ca aceștia să se deplaseze la București. 

"Este o indolenţă aproape criminală. Să ţii 70 de mineri în subteran, inflamezi întreaga Valea Jiului pentru nişte restanţe. Minerii nu revendică altceva decât munca pe care au prestat-o. Nu doresc nici măriri de salarii, nu vor nici un fel de beneficii, sporuri, ei nu şi-au primit efectiv banii, salariile. Vorbim de 3.300 de mineri în toată Valea Jiului. Ştim că, la un moment dat, aveam şi 60.000 de mineri. Nu mai putem vorbi de o situaţie pe care să nu o poţi gestiona guvernamental. Sumele datorate către mineri sunt de 12 milioane de lei la tichete de masă, neplătite din martie anul trecut, şi de 8 milioane de lei pentru transport şi salarii restante. Vorbim de 20 de milioane de lei. Există la dispoziţia primului ministru fondul de rezervă. Nu deblochezi aceşti 20 de milioane, ţii o bombă socială, dar când a fost vorba să dai 2 miliarde de lei din fondul de rezervă numai la administraţiile PNL, acest lucru s-a făcut într-o noapte. Eu nu înţeleg. Este o ură personală faţă de aceşti oameni, o problemă viscerală faţă de mineri. Sunt îndreptăţiţi oamenii să iasă şi să întrebe. Nu sunt nişte sume pe care statul român să nu şi le permită", a declarat Ciolacu. 

În acest context, el a explicat că își doreşte un PSD care să conțină elemente fundamentale din perioadele de glorie ale partidului, menționând aici „bunul simț” al lui Ion Iliescu, „profesioniștii” lui Adrian Năstase, organizarea de pe vremea lui Liviu Dragnea etc. 

„Vreau să vă zic un lucru. Ce-mi doresc eu de la PSD. Să ştiţi că îmi doresc acel echilibru, bun simţ şi acea întoarcere la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu. Să ştiţi că îmi doresc şi profesioniştii pe care i-a adus Adrian Năstase în partid, înapoi. Îmi doresc şi aerul ăla de tinereţe şi de oameni noi aduşi de Victor Ponta, îmi doresc şi organizarea foarte bună a partidului pe timpul lui Liviu Dragnea, şi, nu în ultimul rând, îmi doresc şi diplomaţia pe care a avut-o Mircea Geoană”, a mai afirmat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3.   

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.