News Alert! Parlamentarii au rămas fără pensii speciale. Klaus Iohannis a promulgat legea care le elimină


News Alert! Parlamentarii au rămas fără pensii speciale. Klaus Iohannis a promulgat legea care le elimină

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor, lege votată săptămâna trecută de plenul Camerei Deputaților și Senatului. Avocatul Poporului, Renate Weber, declarase, marți, că nu a sesizat CCR pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor, pentru că nu a identificat niciun motiv de neconstituționalitate.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 februarie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor (PL-x 100/16.02.2021)”, a transmis, miercuri, Administraţia Prezidenţială, citată de news.ro.

Camera Deputaților și Senatul reunite în plenul comun de miercurea trecută au votat eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Anterior, Comisia pentru statut a adoptat raport de admitere cu amendamente la proiectul PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Singurii parlamentari care s-au abținut au fost cei de la UDMR. 

CITEȘTE ȘI: Augustin Zegrean spulberă temerile legate de neconstituționalitatea legii care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor: „Nu e pensie. Este o indemnizație specială. N-are ce să facă CCR aici”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.