DEZASTRU Covid-19: R.Moldova riscă să ajungă foarte curând la 100 de MORȚI pe zi. Iresponsabilitatea criminală a găștii rusofile Dodon-Șor-Durleșteanu


DEZASTRU Covid-19: R.Moldova riscă să ajungă foarte curând la 100 de MORȚI pe zi. Iresponsabilitatea criminală a găștii rusofile Dodon-Șor-Durleșteanu

În timp ce rusofilul, românofobul și socialistul Igor Dodon critică cu duritate recomandarea Maiei Sandu privind starea de urgență, insistând, cinic și criminal, ca dubiasa Mariana Durleșteanu (foto jos) să fie parașutată în vârful unui guvern al Rusiei la Chișinău, R. Moldova se confruntă cu o veritabilă calamitate Covid-19.  

Calamitate generată, întreținută și adâncită de binomul Dodon-Chicu, datorită unei guvernări puțin spus dezastruoase, și folosită acum pe post de ”motiv” pentru a bloca organizarea de alegeri parlamentare anticipate, singurele care pot emana un nou Parlament legitim care să alcătuiască un nou guvern legitim care să coordoneze o strategie comună anti-Covid-19.  

Dacă rusofilii și românofobii izbutesc să impună un guvern Durleșteanu la Chișinău, R.Moldova va intra într-o izolare fără precedent, fiind evident că robinetele finanțărilor externe vor fi închise, întrucât nici UE, nici SUA și cu atât mai puțin România nu intenționează să pompeze bani într-o gubernie controlată de Kremlin. 

Duminică, deputatul PAS Dan Perciu a avertizat că dacă nu se iau de urgență măsurile necesare (măsurile cărora se opun Dodon, Șor, Durleșteanu &Co), în R.Moldova se va ajunge la 100 de morți pe zi în doar două-trei săptămâni. 

”Dacă vrem să evităm acest scenariu altă soluție decât un lockdown nu există. Înțeleg că am obosit cu toții de pandemie, de restricții și toți au îngrijorări pertinente referitor la impactul acestor măsuri asupra veniturilor populației și a business-ului. Asta și face această decizie atât de dificilă. Poziția noastră este că lockdown-ul trebuie introdus și acompaniat de măsuri de suport pentru oameni și companii. 

Guvernul în colaborare cu Parlamentul trebuie să prevadă compensații pentru plata salariilor, să examineze posibilitatea amânării plăților la credite, servicii comunale, chirie pentru luna martie. Trebuie extinsă garantarea de către stat a creditelor luate de către companii. Trebuie facilitat accesul la ajutorul de șomaj și compensate veniturile patentarilor și a altor categorii care vor fi afectate. E o decizie complicată, dar care trebuie făcută pentru a salva vieți”, a afirmat Dan Perciun, citat de Deschide.md.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.