Istoricul și scriitorul Cosmin Budeancă, cercetător al IICCMER: Domnul Bjoza e OM și fără funcțiile luate de politrucii lipsiți de scrupule. O ofensivă mizerabilă și rușinoasă la adresa memoriei rezistenței anticomuniste


Istoricul și scriitorul Cosmin Budeancă, cercetător al IICCMER: Domnul Bjoza e OM și fără funcțiile luate de politrucii lipsiți de scrupule. O ofensivă mizerabilă și rușinoasă la adresa memoriei rezistenței anticomuniste

Istoricul și scriitorul Cosmin Budeancă – cercetător al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), autor și coordonator al numeroase și valoroase volume de istorie recentă – ia poziție în scandalul generat de demiterea brutală a domnului Octav Bjoza, președintele AFDPR, din funcția de subsecretar de stat, și de împroșcarea acestuia, prin gura premierului PNL Florin Cîțu, cu niște acuzații pe cât de mincinoase pe atât de mizerabile și cu o impertinență de politruk care se cațără pe cadavre. Facem precizarea că punctul de vedere exprimat de domnul Budeancă este personal, nu reprezintă poziția oficială a Institutului. De la conducerea IICCMER nici nu avem vreo așteptare, cât de mică.  

Cosmin Budeancă explică și el ceea ce, de fapt, se vede și de pe lună: o gașcă de indivizi lipsiți de orice scrupule batjocorește și insultă incalificabil memoria rezistenței anticomuniste în timp ce pozează în mari anticomuniști ai nației, cum este și cazul acestui obedient Cîțu care a îndeplinit porunca lui Klaus Iohannis, așa cum au dezvăluit sursele Podul.ro

Tot respectul pentru poziția demnă a domnului Cosmin Budeancă, actul de normalitate și de bun simț al dânsului fiind unul extrem de periculos în zilele noastre, când adevăruri sclipitoare ca soarele trebuie ținute sub obroc și când IICCMER este condus de juna Alexandra Toader, al cărui binefăcător este chiar piticul de grădină Andrei Muraru, consilier al lui Iohannis răsplătit, mai nou, cu poziția de ambasador al României în SUA. 

(Domnul Octav Bjoza, președintele AFDPR / sursa foto: Podul.ro)

Podul.ro vă prezintă comentariile lui Cosmin Budeancă:

”Sunt în această țară câțiva indivizi lipsiți de scrupule, care calcă în picioare orice, inclusiv victimele comunismului și pe urmașii acestora. Ei instrumentalizează trecutul recent astfel încât să creeze tensiuni care să îi ajute apoi să își atingă scopurile meschine.

După bătaia de joc cu Legea 232/2020 și cea cu proiectul Muzeului ororilor comunismului a urmat acum demiterea domnului Octav Bjoza din funcția de sub-secretar la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. 

Ce nu înțeleg acești indivizi este că domnul Bjoza este un OM și fără să ocupe acest post. Iar ei, indiferent de funcțiile pe care le ocupă azi sau mâine, nu vor avea parte niciodată de respectul de care se bucură cei ce și-au asumat riscul de a lupta pentru libertate și adevăr”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.