EXCLUSIV Ultimul partizan anticomunist în viață îl spulberă pe Florin Cîțu. Nicolae Ciurică (90 de ani): Nu ți-e rușine, măi băiatule? Unde ți-e coloana vertebrală?


EXCLUSIV Ultimul partizan anticomunist în viață îl spulberă pe Florin Cîțu. Nicolae Ciurică (90 de ani): Nu ți-e rușine, măi băiatule? Unde ți-e coloana vertebrală?

Ultimul partizan anticomunist în viață - l-am numit pe domnul Nicolae Ciurică (90 de ani), fost membru al grupării colonelului Ion Uță și fost deținut politic pentru 10 ani, la Jilava, la Gherla, la minele de plumb de la Baia Sprie și în alte bolgii ale genocidului comunist - se declară stupefiat de obediența și de gravele infirmități morale ale premierului PNL Florin Cîțu, care s-a pretat, recent, să-l demită pe domnul Octav Bjoza, președintele AFDPR, din funcția de subsecretar de stat, funcție simbolică prin care statul român comemora și recunoștea sacrificiului tuturor victimelor genocidului comunist din România. Acum n-o mai face.

Florin Cîțu – care mai are și tupeul de a-și cultiva o imagine de ”anticomunist” – și-a justificat derapajul prin minciuni și calomnii în serie care insultă întreaga memorie a rezistenței anticomuniste românești. De asemenea, actul lui Cîțu relativizează în mod inevitabil genocidul comunist, fiindcă susține, la fel ca Securitatea criminală, că victimele nu au fost victime. 

Iată ce spune domnul Nicolae Ciurică: 

”Băiatul ăsta, Florin Cîțu, premier de la PNL, e capabil de niște enormități de-ți stă mintea-n loc, zău așa... El vrea să ne scoată ‹legionari› pe toți luptătorii anticomuniști din munți și pe toți foștii deținuți politici. Asta e o minciună îngrozitoare, mizerabilă. Își bate joc de sacrificiul unor oameni demni. Păi, ce legătură am avut eu vreodată cu legionarismul?! Niciuna. Eram un tânăr care provenea dintr-o familie de țărani înstăriți cu vederi țărăniste. Colonelul Ion Uță a fost erou al Armatei Regale, domnule, nu legionar. A murit martiric, cu arma-n mână, în luptă cu securiștii, în timp ce-și ajuta ortacii să scape. Singurul scop al partizanilor a fost lupta anticomunistă, atât și nimic mai mult. Și-au dat viața pentru asta. Nimeni nu făcea acolo propagandă legionară, ci rezistență anticomunistă”. 

Domnul Nicolae Ciurică a luptat 4 ani cu arma în mână alături de partizanii anticomuniști ai colonelului Ion Uță, în Banatul montan. A fost arestat și a evadat spectaculos - a sărit din tren -, a scăpat din nu mai puțin de 8 încercuiri securistice, au murit martiri lângă el, în rafale de mitraliere și explozii de grenadă, în urma unor trădări abominabile. După numeroase ciocniri sângeroase cu trupele de Securitate, în ꞌ54 a fost arestat, tot prin trădare, iar securiștii i-au spart fruntea cu patul mitralierei. Au urmat anchete bestiale, torturi greu de reprodus și 10 ani de pușcării și lagăre de exterminare comuniste. A fost condamnat la 25 de ani de temniță grea și muncă silnică, fiind eliberat abia în 1964, la decret. Acum a ajuns bătaia de joc a premierului liberal Florin Cîțu, care a comis, recent, o mare rușine națională

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.