AMASP, lovitură de zile mari pe scena justiției: "Solicităm PSD să comunice dacă judecătoarele CSM Gabriela Baltag și Evelina Oprina sunt membri de partid"


AMASP, lovitură de zile mari pe scena justiției: "Solicităm PSD să comunice dacă judecătoarele CSM Gabriela Baltag și Evelina Oprina sunt membri de partid"

Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, înființată de Alexandra Lăncrănjan, procuroarea care a instrumentat dosarul Teldrum ce-l vizează pe pușcăriașul Liviu Dragnea, a lansat o solicitare în baza Legii 544 de a i se comunica dacă judecătoarele Gabriela Baltag și Evelina Oprine, membre CSM, au și adeziune la PSD. Solicitarea AMASP a venit în contextul în care cele 2 judecătoare, preluând punctajul PSD, s-au opus desființării SIIJ de-a lungul timpului, indiferent de formula legislativă privind ceea ce ar urma să se întâmple ulterior cu dosarele care vizează și magistrați. 

"Având în vedere pozițiile publice ale unor reprezentanți CSM, AMASP a solicitat comunicarea unor informații publice de către PSD:

CĂTRE

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT

Subscrisa, ASOCIAȚIA „MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA STATUTULUI PROCURORILOR”, asociație profesională a procurorilor, cu personalitate juridică constatată prin încheierea din 04.10.2018, pronunțată de Judecătoria Pitești - Secția civilă, în dosarul nr.13473/280/PJ/2018, cu sediul în Pitești, str. Nicolae Labiș nr.56, județul Argeș, e-mail [email protected],

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă solicităm să ne comunicați dacă doamnele judecător Gabriela Baltag și Evelina Oprina sunt membri ai Partidului Social Democrat, dacă acestea au achitat cotizația la zi, dacă au făcut donații formațiunii politice ori au primit donații din partea acesteia, dacă au întâlniri frecvente cu persoane din conducerea partidului în vederea stabilirii strategiei de comunicare publică.

Precizăm că informațiile privind calitatea de membru de partid sunt informații de interes public, având în vedere funcția de judecător a celor două doamne. Informațiile privind întâlnirile cu reprezentanții partidului sunt, de asemenea, informații necesare pentru a înțelege dacă e vorba de o perpetuă coincidență sau de un real devotament în preluarea de acestea, în alocuțiunile publice, a mesajelor PSD", a transmis AMASP. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.