Pe culmile ipocriziei CRIMINALE: șomerul Dodon insistă că anticipatele nu pot avea loc din pricina pandemiei. Amintim că rusofilul a organizat mitinguri cu zeci de mii de oameni în mijlocul Chișinăului


Pe culmile ipocriziei CRIMINALE: șomerul Dodon insistă că anticipatele nu pot avea loc din pricina pandemiei. Amintim că rusofilul a organizat mitinguri cu zeci de mii de oameni în mijlocul Chișinăului

Șomerul rusofil, socialist și românofob Igor Dodon nu și-a schimbat poziția și insistă că alegerile parlamentare anticipate sunt inadmisibile în condițiile escaladării pandemiei.

Timpul.md atrage atenție că, fără a deține vreo funcție în stat, Dodon își permite să ceară desemnarea de urgență a candidatului la funcția de premier înaintat de majoritatea parlamentara pentru a interveni operativ în lupta cu pandemia.

„Și în această situație președintele țării împreună cu partidul său PAS nu văd altceva, decât să arunce țara urgent în haosul alegerilor anticipate”, a scris Dodon în această dimineață pe pagina sa de Telegram.

Totodată, Dodon insistă că orice zi de întârziere, zecile de mii de cazuri noi și miile de decese vor rămâne pe conștiința politicienilor populiști și iresponsabili – asta deși majoritatea parlamentară pe care o manevrează împreună cu Șor nu a dedicate nici măcar o singură zi, doar una, pentru a încerca să gestioneze criza Covid-19, criză a cărei explozie a avut loc în timpul guvernării socialiste Dodon-Chicu. 

Nu uitați ipocrizia PSRM – amintim că în plină pandemie, Igor Dodon a organizat un miting de „susținere a candidatului Igor Dodon” în centrul orașului Chișinău la care ar fi participat, conform presei socialiste peste 20 de mii de oameni. 

Unica soluție: dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate

Parlamentul Dodon-Șor trebuie dizolvat. Acest obiectiv reprezintă deja un imperativ constituțional – atragem atenția că s-au scurs 90 de zile de inactivitate legislativă, timp în care au avut loc două tentative de numire a unui prim-ministru –, dar e și un imperativ social, având în vedere catastrofa Covid-19 în care se zbate R.Moldova, după ce chiar guvernarea socialistă, rusofilă și românofobă Dodon-Chicu a favorizat din plin și cu cinism propagarea pandemiei, ducând astfel sistemul medical de dincolo de Prut până pe buza prăpastiei.  

În timp ce moldovenii mor cu zile într-o țară practic fără Parlament, căci instituția NU a acordat nici măcar o singură zi pentru luarea unor măsuri anti-Covid-19, cuplul penal Dodon-Șor se agață cu dinții de putere pentru a-și proteja schemele de corupție și pentru a-și asigura libertatea. PSRM, gruparea Șor și acoliții lor manevrează o majoritate de strânsură care face totul pentru a evita organizarea alegerilor parlamentare anticipate, unica soluție prin care R.Moldova poate ieși din criză. Aceasta în condițiile în care Parlamentul de la Chișinău nu mai este legitim, nemaireprezentând voința electoratului, ci urmarea unor trocuri ale rusofililor și românofobilor. 

Întreaga R.Moldova este blocată instituțional de acest Parlament manevrat de infractorii Rusiei în timp ce, repetăm, moldovenii mor cu zile în spitale colapsate. Cu un astfel de Parlament, R.Moldova nu poate lupta cu pandemia și nici nu își poate remedia grava criză economică în care se zbate. De notat un alt aspect esențial: impunerea unui nou guvern socialist ar însemna stagnarea tuturor finanțărilor externe, R.Moldova riscând astfel să nu mai poată plăti pensii și salarii, fiindcă ultimii 30 de ani au demonstrat că Rusia NU dă bani R.Moldova, ci doar promite în timp ce ia. 

În prezent, în timp ce adâncește în mod premeditat marasmul R.Moldova, PSRM – structură manevrată de la Kremlin – controlează guvernul și boicotează în mod punctual orice tentativă oficială de combatere a pandemiei Covid-19. În această ordine de idei, dizolvarea Parlamentului Dodon-Șor reprezintă un obiectiv de siguranță națională, e evident și de pe Lună.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.