Baronul galben Costel Alexe, dezmăț bugetar în plină criză: fondul de salarii al Apavital, majorat cu 5 milioane de euro. Cu cât au crescut facturile ieșenilor


Baronul galben Costel Alexe, dezmăț bugetar în plină criză: fondul de salarii al Apavital, majorat cu 5 milioane de euro. Cu cât au crescut facturile ieșenilor

Chiar dacă România trece printr-o criză fără precedent, baronul galben Costel Alexe, președinte PNL al Consiliului Județean Iași, aruncă cu bani publici ca la lăutari pe măriri salariale. La sfârșitul lunii martie Costel Alexe a aprobat majorarea lefurilor încasate de directorii Apavital cu 47%. Directorul general Mihai Doruș, directorul operațional Ion Mihăilescu, directorul tehnic Ștefan Dumitraș, directorul comercial Romeo Casian și directorul economic Gabriela Masalagiu vor încasa, în anul 2021, din banii ieșenilor, sute de mii de euro, informează publicația 7iasi.ro.

Cei cinci bugetari vor fi recompensați cu un salariu fix lunar cuprins între 24.057 lei și 26.730 lei, la care se vor adăugă sporurile prevăzute în contractul colectiv de muncă. În plus, pachetul salarial va fi completat cu un bonus pentru anul 2020, obținut prin înmulțirea salariului pe cele 12 luni cu cifra 1,5. Astfel, pe lângă salariul anual de peste 70.000 de euro, Mihai Doruș va împărți împreună cu cei patru adjuncți ai săi un pot de 1.856.000 lei, considerat bonus de performanță. Un calcul simplu ne arată că bugetarul de lux Mihai Doruș va încasa în 2021 peste 400.000 de lei, iar ceilalți directori vor primi, în medie, 360.000 lei, a mai subliniat publicația locală 7iasi.ro. 

De asemenea, trebuie menționat că fondul de salarii al Apavital a fost majorat cu 5 milioane de euro față de anul anterior. Sursa de finanțare a acestei creșteri salariale o reprezintă majorarea cu peste 30% a tarifelor de apă și canalizare practicate de companie. După aceste majorări, facturile ieșenilor au crescut în medie cu 25 - 30 de lei.

Conform bugetului aprobat în AGA de președintele Costel Alexe, salariile angajaților companiei vor crește cu 23%, fondul de prime, sporuri și alte bonificații va fi mai mare cu 26%, iar bugetul pentru tichete de masă și vouchere de vacanță se va majora cu 26%.

Din cele 39 de milioane de lei care se vor strânge în plus în baza majorării tarifelor, peste 22 de milioane de lei se duc pentru creșterea fondului de salarii ale angajaților Apavital, o altă sumă considerabilă spre alte beneficii precum voucherele de vacanță, în timp ce bugetul pentru investiții a crescut cu doar 3 milioane de lei față de anul 2020. (citiți AICI articolul integral)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.