Cătălin Drulă intră la rupere: Florin Cîțu este „un zombie politic” cu gesturi de Belarus


Cătălin Drulă intră la rupere: Florin Cîțu este „un zombie politic” cu gesturi de Belarus

Critici dure la adresa premierului Florin Cîțu, poate cele mai răspicate și mai fără de perdea de după demiterea lui Vlad Voiculescu, au fost formulate, într-un interviu pentru G4media.ro, de Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, care a spus despre șeful său de la Palatul Victoria că este „un zombie politic” cu gesturi de Belarus. 

„A fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție. Acest comportament în care răstorni masa pentru că te simți sfidat, în care întotdeauna arunci responsabilitatea pe ceilalți – deși USR PLUS a fost un partener extraordinar de loial al premierului, poate mai loial decât propriul partid – este un comportament de anti-lider, este o dezamăgire, o spun direct”, a precizat Drulă pentru G4media.ro în ceea ce privește demiterea neanunțată în prealabil de la Sănătate a lui Voiculescu și a secretarei de stat Andreea Moldovan.  

În ceea ce privește plângerea penală față de consilierul lui Vlad Voiculescu, Ștefan Voinea, Drulă consideră demersul un gest specific mai degrabă unor țări ca Belarus (la cârma căreia se află tiranul sângeros Alexander Lukașenko). 

„Vă spun cu toată responsabilitatea că e o porcărie, o măgărie, un gest de tip Belarus în care se reacționează din epoleți când ești deranjat și arăți… Suntem un stat civilizat, aici e UE, avem altă viziune. Genul ăsta de combinație de mușchi din partea unui anumit tip de sistem, un anumit tip de reacții…(…) Premierul pe de o parte își promovează imaginea de tip modern cu tricouri Metallica, pe de altă parte apelează la vechile trucuri cu Corpul de control, cu trimis la parchet, pentru că în opinia publică asta blamează, pune presiune pe un om. Cine își dorește să aibă un dosar? Când știe de fapt că nu are nici o substanță acolo. 

Vlad Voiculescu a deranjat de fapt pentru că a arătat – și există o ședință de guvern în care ne-am opus – separării între cei vulnerabili și acești esențiali, cu centre speciale la vaccinare. Există mereu tendința ca anumite caste și zone din sistemul public să-și facă propriile sisteme, nu e ok”, a mai spus Cătălin Drulă. 

„Cred că oamenii responsabili din PNL, președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat. Din semnalele mele, ei înțeleg ce s-a întâmplat, că nu este business as usual, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier. O încredere care nu se pierde ușor, am fost extraordinar de solidari, am avut toată deschiderea, nu era ușor să se ajungă aici. A fost o chestiune extrem de gravă ce s-a întâmplat. Din păcate, când faci gesturi de asemenea imaturitate, și iremediabile, lucrurile…”, a  completat vicepreședintele USR PLUS. (interviul poate fi citit integral AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.