Valeriu Nicolae, pledoarie impresionantă pentru Vlad Voiculescu. „Eu îl știu pe Vlad Voiculescu de 12 ani, când nici prin cap nu-i trecea să revină în România. Avea o viață tihnită în Viena, făcea cât de mult bine putea...”


Valeriu Nicolae, pledoarie impresionantă pentru Vlad Voiculescu. „Eu îl știu pe Vlad Voiculescu de 12 ani, când nici prin cap nu-i trecea să revină în România. Avea o viață tihnită în Viena, făcea cât de mult bine putea...”

Unul dintre cei mai credibili activiști civici ai momentului, Valeriu Nicolae, o adevărată mană cerească pentru copiii săraci din Ferentari pe care îi ajută mai ales să nu abandoneze școala, dar și o voce critică tăioasă încă din vremea guvernului Cioloș, când a fost secretar de stat în Ministerul Muncii și a dezvăluit elemente de culise, a respins vehement ideea că Vlad Voiculescu ar fi altceva decât un caritabil autentic, un altruist veritabil și că ar fi ajutat atâția oameni aflați în suferință cu gândul ascuns de a-și construi o carieră politică.  

„Invidia, lăcomia, ura sunt motivații mult mai puternice decât bunul simț sau nevoia de a face bine. Eu îl știu pe Vlad Voiculescu de 12 ani, când nici prin cap nu-i trecea să revină în România. Avea o viață tihnită în Viena, făcea cât de mult bine putea el și ne irita pe noi, prietenii lui, căci întârzia îngrozitor. Faptul că sunt mulți, chiar foarte mulți oameni care cred că Vlad încerca să ajute familiile lovite de cancer pentru că se gândea la o carieră politică este o dovadă de urâțenie și micime îngrozitoare din partea acestora. Cât de hâd să fii să te bucuri crezând în nemernicia asta cu Vlad maleficul? Facerea de bine este o treabă adesea foarte complicată și Vlad și-a asumat multe, multe riscuri încercând să ajute pentru ceva ani buni. O chestie pe care zdrobitoarea majoritate a mârlanilor care promovează conspirația asta cretină nu au făcut-o și nici nu o vor face vreodată. Nu sunt deloc un fan al omului politic Vlad Voiculescu și am destule să îi reproșez. Dar știu foarte bine cum a fost cu implicarea lui politică și nevoia asta de a transforma în hazna orice doar pentru a ne bucura că mai e cineva în căcat cu noi e o treabă pe care nu reușesc să o pricep”, a scris Valeriu Nicolae pe pagina sa de Facebook.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.