Tabăra anti-restricții s-a enervat din nou pe USR PLUS după ce un secretar de stat din Ministerul Economiei a spus că masca sanitară trebuie purtată și în apă pentru că „marea e spațiu public”


Tabăra anti-restricții s-a enervat din nou pe USR PLUS după ce un secretar de stat din Ministerul Economiei a spus că masca sanitară trebuie purtată și în apă  pentru că „marea e spațiu public”

Paul Ene (USRPLUS), secretar de stat în Ministerul Economiei și Turismului, a precizat recent că masca ar trebui purtată și în apă, deoarece aceasta e spațiu public. Declarația lui a devenit virală mai ales în zona care contestă obligativitatea purtării măștii sanitare, stârnind revoltă și un potop de aprecieri jignitoare la adresa emitentului.  

Întrebat la Antena 3 dacă apa mării este considerată spațiu public, acesta spune că legislația în vigoare obligă turiștii să poarte mască și în apă. 

”Eu sper că până atunci (Paște/1 Mai) să găsim o soluție și înțelegere pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Dar regulile, în momentul de față, astea sunt. Dacă nu se vor schimba, atunci știm toți ce înseamnă asta", a precizat Paul Ene. 

Întrebat dacă oamenii vor trebui să poarte masca pe plajă și în apă, secretarul de stat a răspuns: "Vom vedea. Sper să se găsească soluții în acest sens". 

„Forma de viață din fotografie se numește Paul Ene, e președintele USR Sector 4 și secretar de stat pentru turism în directa subordine a d-lui Năsui. A absolvit la Universitatea Politehnică București, Ingineria în Limbi Străine și evident, cum altfel, ca orice userist este un reputat specialist care vine din mediul privat. I-auziți ce poate da pe gură cretinul ăsta: 
 
"Masca se poartă și în apă, marea este spațiul public", a scris pe pagina sa de Facebook un utilizator intitulat Ironickq MindPostarea acestuia are peste 700 de share-uri. 

Claudiu Năsui, despre Paul Ene la preluarea funcției de secretar de stat:PE este secretarul de stat care se va ocupa de scheme de ajutor de stat, turism și promovarea economiei.
 
Paul a muncit la deblocarea măsurilor de ajutorare a firmelor din cauza crizei CoVid și la repararea schemei pentru Horeca. Chiar azi am fost împreună la STS pentru a discuta despre platforma prin care vor fi solicitate despăgubirile. 
 
Câteva cuvinte despre Paul Ene. Este un profesionist din mediul privat. Are o experiență de peste 10 ani în domeniul IT și în management de proiecte. Precum mulți oameni din echipa USR-PLUS, Paul a intrat în politică pentru a ajuta la schimbarea reală a țării noastre. 
 
Concret, Paul se va ocupa de instrumentele financiare pentru susținerea mediului privat prin fonduri europene. De asemenea, se va ocupa de susținerea turismului prin împuternicirea mediului privat și local, adică a antreprenorilor care își riscă propriul capital în investiții și a oamenilor cei mai interesați ca această promovare să aibă loc. În final, Paul se va ocupa și de reformarea modului în care se face promovarea economiei în general”.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.