PUN refuză oferta AUR Moldova, în urma negocierilor purtate cu Târziu. Ana Guțu: "AUR România s-a acreditat ca un partid populist, anti-NATO"


PUN refuză oferta AUR Moldova, în urma negocierilor purtate cu Târziu. Ana Guțu: "AUR România s-a acreditat ca un partid populist, anti-NATO"

Vicepreședinta Partidului Unității Naționale, Ana Guțu, a anunțat luni, 17 mai, că formațiunea politică din care face parte a refuzat oferta de a candida pe lista AUR la alegerile parlamentare din 11 iulie. În schimb, AUR, prin senatorul Claudiu Târziu, a refuzat propunerea PUN de constituire a unui bloc electoral al unioniștilor. 

De asemenea, Ana Guțu a explicat de ce a refuzat PUN varianta de a candida pe lista AUR la parlamentare: "AUR România s-a acreditat ca un partid populist, anti-sistem, anti-european, anti-NATO, anti-mască, anti-vaccin".

Ana Guțu, pe Facebook: "Azi conducerea Partidului Unității Naționale (PUN) a avut o întâlnire cu reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) în perspectiva unificării unioniștilor în alegerile parlamentare. Senatorul Claudiu Târziu ne-a propus nouă, celor de la PUN, să mergem în alegeri pe lista AUR. PUN a argumentat de ce o astfel de formulă nu poate fi acceptată (AUR România s-a acreditat ca un partid populist, antisistem, antieuropean, anti-NATO, anti-mască, anti-vaccin etc). PUN a făcut o contra-propunere: participarea unioniștilor într-un bloc electoral. Spre regret, această propunere nu a fost acceptată, AUR scoțând în prim-plan interesul îngust de partid și nu cauza națională: reunificarea celor două state românești.  

Astfel, Partidul Unității Naționale își va continua activitatea politică prin confruntarea în alegerile parlamentare din 11 iulie cu forțele de extremă stânga, pro-estice, rămășițe oligarhice penale/criminale. PUN va accede în parlamentul Republicii Moldova și va constitui un grup parlamentar unionist, care va asigura o guvernare corectă în beneficiul tuturor cetățenilor. Așa să ne ajute Dumnezeu!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.