Firea, în corzi: DNA efectuează percheziții. Precizările făcute de Nicușor Dan


Firea, în corzi: DNA efectuează percheziții. Precizările făcute de Nicușor Dan

DNA a anunțat joi, 20 mai, că a efectuat 26 de percheziții într-un dosar care vizează atribuirea nelegală a unor locuințe din fondul locativ de stat de către administrația Firea, în perioada 2018-2020. 

Comunicatul DNA: "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada -2018 – 2020, în legătură cu atribuirea nelegală a unor locuințe din fondul locativ de stat.

În cursul zilei de 20 mai 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 26 locații situate în municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov, dintre care una este sediul unui cabinet notarial, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei".

În acest context, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a precizat într-o postare pe Facebook că instituția pe care o conduce va oferi tot sprijinul solicitat de procurorii DNA. 

Nicușor Dan: "Mă bucur că autoritățile din justiție continuă să intervină și să investigheze suspiciuni de corupție din perioada fostei administrații locale bucureștene, de această dată în legătură cu domeniul imobiliar.  

Confirm că DNA investighează suspiciuni de corupție în administrația locală bucureșteană, în legătură cu angajați ai Administrației Fondului Imobiliar, fiind vorba despre lucruri din perioada 2016-2020.  

Primăria Capitalei va oferi tot sprijinul care îi este solicitat în cadrul acestor investigații. Nu vom acoperi pe nimeni și nu acceptăm ca astfel de practici să continue sub umbrela administrației municipale".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.