Alianța neoficială PSD-AUR amenință că dărâmă Guvernul Cîțu. Simion îi cere lui Ciolacu să susțină și suspendarea președintelui Klaus Iohannis


Alianța neoficială PSD-AUR amenință că dărâmă Guvernul Cîțu. Simion îi cere lui Ciolacu să susțină și suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Copreședintele AUR George Simion l-a anunțat vineri, 28 mai, pe șeful PSD Marcel Ciolacu că formațiunea sa politică va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, dar vrea, totodată, sprijinirea suspendării din funcție a președintelui Klaus Iohannis. 

"Mai ales după ultimele evenimente guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai repede!  

Vom căuta susținerea și a altor parlamentari pentru că doar voturile noastre și ale PSD nu sunt suficiente pentru o moțiune de cenzură (jumătate plus unu din voturi). Nici jocurile de imagine de-a moțiunea făcute de PSD nu ajută:  

Miercuri în Parlament guvernarea putea fi oprită din implementarea PNRR printr-o treime din parlamentari, dar PSD a votat pentru.

De asemenea revenim cu solicitarea către PSD să susțină suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis printr-un referendum național", a scris Simion pe Facebook. 

Amintim că președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară, la TVR 1, că în data de 14 iunie va depune o moțiune de cenzură contra Guvernului Cîțu, motivul invocat de acesta fiind nemulțumirea privitoare la modul în care premierul României a abordat prezentarea PNRR în Parlament. În acest context, Marcel Ciolacu a precizat că va trimite textul moțiunii și la AUR, pentru eventualele adăugiri. 

"Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență.

O să începem să lucrăm la text, o să trimitem textul şi la parlamentarii neafiliaţi, este şi grupul AUR în Parlament şi o să trimitem textul, poate au şi dânşii adăugiri la text, pentru că au anunţat deja că vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în Parlament", a zis Ciolacu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.