Uselistul Florin Roman îl atacă dur pe Ludovic Orban, care ar fi un politician fără scrupule suferind de „sindromul Ceaușescu”. „Până şi retrograzii din PSD s-au lepădat de Năstase şi Dragnea”


Uselistul Florin Roman îl atacă dur pe Ludovic Orban, care ar fi un politician fără scrupule suferind de „sindromul Ceaușescu”. „Până şi retrograzii din PSD s-au lepădat de Năstase şi Dragnea”

Deputatul PNL Florin Roman, cunoscut în spațiul public drept autorul unora dintre cele mai controversate inițiative legislative recente, printre care și exonerarea de răspundere penală sau civilă a conducerii ASF sau modificarea Legii 544 privind liberul acces la informații de interes public, lansează public o serie de acuzații dure la adresa lui Ludovic Orban despre care spune că ar fi un politician fără scrupule suferind de „sindromul Ceaușescu” și că ar fi dat orice au cerut partenerii de coaliție pentru a scăpa de colegii liberali incomozi.  

Florin Roman, într-o postare pe Facebook:  

Vom avea competiție in PNL, iar asta e un lucru bun. Chiar dacă cineva și-ar fi dorit sa fie candidat unic. Sindromul Ceaușescu mai bântuie încă și ultimii mohicani, ai unei generații de politicieni fără scrupule! 

Va fi o competiție in care lupta se da între trecut și viitor, între dezamagire și speranța. Pentru ca va fi o lupta! Pe care nu și-au dorit-o liberalii ce iubesc cu adevărat partidul, ci cei care vorbesc public de democratie, apoi pun mâna pe telefon și își amenință colegii. Lucrurile sunt simple: pana și retrograzii din PSD s-au lepădat de Nastase și Dragnea. Iar PNL are nevoie de un suflu nou in 2024! 

Cât despre suferințe și trădări vom avea timp sa mai vorbim. In interiorul partidului! La fel și despre costurile unor blaturi personale, care au dat câștig de cauza doar unor liberali, ce se dau azi victime și îndrăznesc sa vorbească in numele întregului PNL. In timp ce își puneau țuțerii in funcții și ii păstrau de pesediști și aldisti, in opoziție...dar la guvernare! In timp ce dădeau orice la noii parteneri de guvernare, pentru a scapa de liberali cu încredere, ca fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. In timp ce primarii erau tradati, prin cedarea tuturor asilor din structura guvernului, necesari in dezvoltare locală. 

Un PNL fără oameni ca Emil Boc, Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan, Rares Bogdan, Dan Motreanu, președinți de CJ sau primari, si mulți alții, liberali de rând care nu s-au înclinat in fata PSD este ca un PNL fără aer. Așa ca, cel puțin eu, ma uit cu încredere la viitorul PNL și la Florin Citu! Doamne ajuta!”.

În ceea ce privește liberalismul profund al lui Roman, jurnalistul Mircea Marian arăta relativ recent, într-un editorial publicat în Newsweek, cât de apropiat este acesta de PSD și cât de bine colaborează cu social-democrații lui Marcel Ciolacu:  

„De câteva săptămâni, domnul deputat Florin Roman, liderul deputaților PNL, cooperează excelent cu PSD. Inițiativele sale sunt toxice și amintesc de (aparent) răposatul USL. Ultima inițiativă de deputatului PNL Florin Roman, cot la cot cu o grupare pesedistă bine organizată: desființarea, de facto, a accesului la informații publice. (…) În ultimele săptămâni, numai pe această direcție a lucrat domnul Roman, a bunei cooperări cu PSD, în disprețul electoratului liberal: 

- împreună cu liderul deputaților PSD Alfred Simonis a propus ca banii rămași necheltuiți din programul guvernamental “Șpagă pentru presă“ să nu se întoarcă la buget, ci să fie redistribuiți către beneficiari - unul din principalii beneficiari ai acestui program fiind Antena 3.  

- cu mare grijă față de politrucii de la ASF, a căror salarii uriașe sunt legendare, a propus ca acestora să li se deconteze cazarea în București și să primească diurnă”. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.