Cuplul rusesc Dodon-Voronin, ATAC abject la adresa moldovenilor din Diaspora. Comisia Electorală Centrală, toporul socialiștilor și comuniștilor. Ce lege propune Iurie Reniță, candidat PUN


Cuplul rusesc Dodon-Voronin, ATAC abject la adresa moldovenilor din Diaspora. Comisia Electorală Centrală, toporul socialiștilor și comuniștilor. Ce lege propune Iurie Reniță, candidat PUN

În loc să dea socoteală în fața legii pentru spălarea de bani rusești din Bahamas, la care au participat din plin, socialiștii Maxim Lebedinschi și Vadim Filipov – slugile parașutate de PSRM în Comisia Electorală Centrală – au blocat, la directiva cuplului Dodon-Voronin, majorarea numărului de voturi din Diaspora.  

Deputatul și diplomatul Iurie Reniță (candidat al PUN la alegerile parlamentare și fost ambasador al Basarabiei la București) avertizează, pe Facebook, că CEC e o mare pacoste, deoarece e construit și instrumentalizat pe criterii pur politice, fiind doar un topor în mâinile binomului rusesc Dodon-Voronin:  

”CEC-ul capturat de socialiști. Astăzi (sâmbătă – n. red.) reprezentanții socialiști din Comisia Electorală Centrală (CEC) – Maxim Lebedinschi și Vadim Filipov -, tot ei și figuranți în faimosul dosar de spălare a banilor ruși prin Bahamas, au blocat, la indicația cuplului Voronin-Dodon, deschiderea a 190 de secții de votare pentru Diaspora Noastră Fantastică.  

Acești 2 indivizi de la CEC demult trebuiau să răspundă în fața legii (ANI, Procuratura Generală și instanța de judecată) pentru spălarea de bani din Bahamas, dar nu lăsăți să-și facă mendrele la CEC după bunul lor plac și a indicațiilor lui Dodon. E o mare pacoste acest CEC, constituit pe criterii exclusiv politice.  

Partidul Unității Naționale va iniția printre primele legi în viitorul parlament modificarea radicală a CEC, componența căruia trebuie să fie compusă exclusiv din profesioniști neafiliați politic și nu din marionete politice ale kuliokarului Dodon și a matusalemicului general sovietic de miliție, Voronin”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.