Dispută în PSD pe tema intrării la guvernare alături de PNL. Ciolacu și Dîncu au poziții contrare


Dispută în PSD pe tema intrării la guvernare alături de PNL. Ciolacu și Dîncu au poziții contrare

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, preciza, într-un interviu acordat publicației Europa Liberă, că nu exclude ca până în 2024 să se contureze un nou USL, adică o guvernare PSD-PNL, dar cu condiția ca premierul să fie pesedist. Joi, 10 iunie, a venit replica președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a declarat pentru g4media că exclude categoric varianta ca PSD să guverneze alături de PNL. 

MAI MULTE DETALII: Un nou USL. Dîncu: "Nu excludem o guvernare cu PNL / Am văzut un sondaj în care susținătorii noștri îl susțin mai degrabă pe Ludovic Orban decât pe Cîțu"

"Decizia PSD este foarte clară! NU facem guvern cu PNL! Sub nici o formă nu te poți alia cu Cîțu care îi pune pe copii să fie solidari cu deficitul creat de el prin împrumuturile care au îngenunchiat bugetul. Nu putem să ne aliem cu Turcan care vrea ca românii să nu mai apuce pensia. Nu te poți alia cu Ghinea care consideră că fondurile europene sunt doar apanajul firmelor de consultanță, iar românii doar plătitorii contribuției anuale la fondul UE.

După alegerile din decembrie anul trecut, PSD a propus o soluție rațională în contextul pandemic și economic de atunci, și anume, formarea unui guvern de uniune națională, cu premier Alexandru Rafila. Din păcate, președintele Klaus Iohannis a nesocotit dorința românilor de a avea un guvern care să ofere soluții concrete la problemele majore din societate: pandemia și criza economică. Eșecul actualei coaliții de guvernare demonstrează că PSD a avut dreptate.

PSD este pregătit să își asume guvernarea dacă moțiunea de cenzură va trece, dar în niciun caz nu va forma un guvern cu personaje precum Cîțu, Turcan, Barna sau Ghinea. Și nici cu un partid ale cărui valori sunt doar traseismul, clientelismul și corupția generalizată", a zis Ciolacu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.