Latifundiarul Mugur Isărescu a dat lovitura în pandemie. Afacerea cu vinuri de la Drăgășani i-a mers cel mai bine de la lansare


Latifundiarul Mugur Isărescu a dat lovitura în pandemie. Afacerea cu vinuri de la Drăgășani i-a mers cel mai bine de la lansare

Casa de vinuri a guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de peste 5,2 milioane de lei, de la 4,1 milioane lei în anul precedent, și un profit net de 1,8 milioane lei, dublu comparativ cu 2019, scrie profit.ro. Practic, afacerea guvernatorului Isărescu a marcat cel mai bun an de la lansare, din punct de vedere financiar. 

Afacerea turistică de lux și cu vinuri de la Drăgășani, județul Vâlcea, a familiei Isărescu, locul în care eternul guvernator al BNR a venit pe lume la 1 august 1949, a fost lăudată în trecut, în mai multe articole publicate alături de numeroase poze inedite, de un site internațional de călătorii - World Itineraries. 

Guvernatorul cultivă struguri pe 46 de hectare, afacerea fiind gestionată, oficial, mai ales de fiul Costin, „un arhitect talentat”, după cum îl descrie publicația mai sus menționată. E o afacere în care familia Isărescu a investit peste patru milioane de euro din banii proprii, la care se adaugă un alt milion de euro din fonduri europene, arată worlditineraries.co

VEZI ȘI: VIDEO. Colosala avere a guvernatorului BNR. Milioane de euro investite într-o afacere, terenuri, două conace imense, podgorii, bijuterii și conturi bancare doldora

Potrivit siteului mai sus menționat care a trimis chiar un reporter la moșia de la Drăgășani pentru a se impregna de atmosfera domeniului cu conac restaurat și priveliște de Toscana, "odată intrați în holul larg și confortabil al haciendei, natura adevărată a acestei proprietăți de lux devine mai clară. Mobilat în stilul tradițional al unei cule românești, interiorul este îmbogățit cu artefacte atractive, multe trimițând la zile demult apuse, între acestea fiind pendule decorative, antichități, candelabre, picturi din secolul 19 cu natură moartă, gravuri, sticle pictate manual, statuete din bronz, un gramofon vechi inscripționat și chiar un set înrămat de tirbușoane din metal din diferite țări și epoci. O masă lungă din lemn poate reuni aproximativ 12 persoane, iar fotolii tapițate oferă relaxare într-un colț, în apropierea unui șemineu. Podeaua este acoperită cu plăci de teracotă, iar majoritatea mobilierulu este din stejar". 

„Nimic nu este mai plăcut decât să stai pe terasa exterioară, cu un pahar de vin Isărescu sau de pălincă făcută în casă, deasupra rândurilor de viță de vie, grele de struguri, și cu râul Olt și un lac liniștit aflate mai jos, cu briza care îți mângâie fața și ascultând melodii ale unor artiști ca Tony Bennett, Barbara Streisand, Gary Mulligan, ‘Old Blue Eyes’ Frank Sinatra și Kenny G”, mai scrie reporterul de la World Itineraries.

Tot sursa menționată precizează că varietățile internaționale de vin includ cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc, pinot gris, marca națională Tămâioasă Românească și strugurii cultivați local crâmpoșie și negru de Drăgășani, explică autorul articolului. Strugurii de masă includ Victoria, soi creat la Drăgășani și plantat acum la nivel mondial, și Italia.

Autorul concluzionează că minunata locație Casa Isărescu ar trebui să aibă prioritate pe lista de vacanță, datorită calității cazării, cuplată cu vinurile de calitate, peisajul rural panoramic și simțul autentic al istoriei. De altfel, el însuși revine la Casa Isărescu după un an și scrie încă o dată despre această locație. Detalii AICI (2017) și AICI (2018)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.