"Aducem magistrați din România și alte state UE!". Ana Guțu (PUN) propune planul de urgență care-l poate trimite pe Dodon la pușcărie


"Aducem magistrați din România și alte state UE!". Ana Guțu (PUN) propune planul de urgență care-l poate trimite pe Dodon la pușcărie

Ana Guțu, candidat PUN la alegerile parlamentare din 11 iulie, a prezentat marți, 15 iunie, la Cotidianul TV, planul de urgență pe care formațiunea sa politică îl are pentru Republica Moldova, în cazul în care va accede în Parlament. Planul constă, printre altele, în relansarea economică a Republicii Moldova în baza sprijinului pe care România îl va oferi prin intermediul PNRR. De asemenea, combaterea corupției, în viziunea PUN, va avea ca pilon cooptarea unui număr considerabil de magistrați din România și restul Uniunii Europene. Nu în cele din urmă, Guțu a anunțat că PUN își propune conectarea R. Moldova la tot ceea ce înseamnă infrastructura României. 


"PUN e un partid de dreapta, conservator, care pledează pentru Unirea R. Moldova cu România. În această campanie electorală venim cu un program foarte bine punctat. În primul rând propunem un plan de urgență, de salvare națională care constă în 3 puncte. 

Primul punct din planul de urgență - împreună cu România învingem pandemia. R. Moldova a trecut printr-o perioadă foarte grea în anul pandemic 2020 și avem nevoie de sprijinul României pentru a finaliza procesul de vaccinare și pentru a relansa sistemul de sănătate și al asigurărilor sociale. 

Al doilea punct din planul de urgență - împreună cu România ridicăm economia. După acest an pandemic foarte multe sectoare din economie au suferit un colaps din cauza căruia cetățenii R. Moldova, unii dintre ei, au devenit și mai săraci. Din acest punct de vedere, știți foarte bine că România a aprobat recent PNRR, care a fost acceptat și de Comisia Europeană și va avea 30 de miliarde de euro pentru a redresa economia, iar premierul României Florin Cîțu a anunțat că din acești bani va putea ajuta și R. Moldova. 

Al treilea punct din planul de urgență - împreună cu România combatem și hoția. Ne propunem să ne conectăm la sistemul de justiție al României. Din acest punct de vedere este nevoie să armonizăm nu doar instituțiile judiciare, dar și să schimbăm componența corpului de magistrați. Ne propunem ca 70% din corpul de magistrați să fie schimbat prin aducerea judecătorilor și procurorilor din România și din alte state UE. 

În afară de acest plan de urgență pe care ne dorim să-l implementăm într-un arc guvernamental pro-occidental, PUN pledează pentru Unirea celor 2 state românești. Ne propunem și 2 puncte esențiale care ne-ar aduce mai aproape de UE prin conectarea la tot cea ce înseamnă infrastructura României, mă refer la autostrăzi, la ecartamentul european, la spațiul comunicațional comun, la digitalizarea instituțiilor din R. Moldova și conectarea lor cu instituțiile din România, la armonizarea a tot ceea ce înseamnă acquisul comunitar, pentru că legile europene trebuie să fie implementate aici la Chișinău. Ne propunem să înființăm și un Minister pentru Unirea R. Moldova cu România. Un astfel de minister s-ar ocupa de toate aceste interconectări pe toate palierele și dimensiunile societății. 

Pe lângă aceste puncte veți regăsi și altele pe care dorim să le implementăm, care țin de politici sociale pentru tineret, politici educaționale, unificarea sistemului educațional și de cercetare între cele 2 state românești. 

Pentru a realiza toate aceste puncte trebuie să ajungem desigur în Parlamentul R. Moldova și să nu ne amăgim cu acel vot util pe care o parte dintre cetățeni doresc să-l aplice la acest scrutin electoral", a precizat Ana Guțu. 

Aducerea judecătorilor și procurorilor din România și alte state UE în Republica Moldova ar reprezenta un factor-cheie pentru începerea urmăririi penale a rusofilului Igor Dodon. Amintim că deputatul și diplomatul Iurie Reniță (candidat al PUN la alegerile parlamentare și fost ambasador al Basarabiei la București) a declarat marți, 8 iunie, că, la presiunile Moscovei, Procuratura Generală a "uitat" de o serie de probe incontestabile în baza cărora rusofilul Igor Dodon trebuia pus sub acuzare pentru participare la acte de corupție și de trădare de patrie. Într-una dintre secvențele video, s-a putut observa faptul că Dodon a primit o pungă plină cu bani de la oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.

Dat fiind refuzul procurorilor de a-l pune sub acuzare pe Dodon, Iurie Reniță a precizat că după alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie una dintre priorități va fi modificarea Legii cu privire la Procuratură și schimbarea conducerii Procuraturii Generale. 

Reiterăm comunicatul deputatului Iurie Reniță: 

"Kuliokarul și trădătorul Dodon va răspunde în fața Legii! 

Cu 2 ani în urmă, în iunie 2019, sub îndrumarea directă a generalului rus Maslov, șeful "departamentului moldovenesc" de la Kremlin, Dodon mărturisea despre scrisorile sale secrete către Putin, insistând să federalizeze Republica Moldova și să împartă împreună cu Plahotniuc toată puterea. Ceea ce n-a reușit să facă Kozak cu Voronin în 2004, de această dată Kremlinul a încercat să pună în aplicare proiectul de federalizare "Kozak-2" prin intermediul lui Dodon.

Chiar dacă am prezentat cele mai concludente probe de participare în acte de corupție (kuliokul) și de trădare de patrie (federalizarea), avându-l ca protagonist pe Dodon, Procuratura Generală nu l-a pus sub acuzare pe acesta din considerente exclusiv politice la indicația Moscovei. Dacă, cumva, cei de la Procuratura Generală, au "uitat" de probele incontestabile pe care ei le dețin, de această dată vă propun doar o secvență video din cele prezentate anterior. Poate că la "aniversarea" de 2 ani de la publicarea secvențelor cu "kuliokul" și cu "federalizarea" Procuratura Generală își va schimba atitudinea?!  


După 11 iulie 2021, la sigur că va trebui să modificăm Legea cu privire la Procuratură și să schimbăm conducerea actuală a acestei instituții și a structurilor ei specializate, care-l protejează în continuare pe trădătorul Dodon și pe corupții lui psrm-iști".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.