Ana Guțu s-a DEZLĂNȚUIT la adresa AUR: "A compromis ideea unionistă! / A votat alături de PSD moțiunea de cenzură / NU e un partid unionist!"


Ana Guțu s-a DEZLĂNȚUIT la adresa AUR: "A compromis ideea unionistă! / A votat alături de PSD moțiunea de cenzură / NU e un partid unionist!"

Candidata PUN la alegerile parlamentare din 11 iulie, ne referim la profesorul universitar Ana Guțu, s-a dezlănțuit contra formațiunii politice AUR Moldova, în emisiunea Forum de la Radio Vocea Basarabiei. Astfel, Ana Guțu a precizat că AUR a compromis ideea de unionism inclusiv prin cârdășia pe care o are în România cu PSD. Mai mult decât atât, candidata PUN a atras atenția că AUR nu este un partid unionist: "Membrii AUR se plâng "vai ce rău trăim noi aici în România!". Păi dacă AUR vine în Republica Moldova să spună cât este de rea România spuneți-mi vă rog de ce acest proiect nu este rusesc".

"În dezbaterile electorale ni se aruncă în fața foarte des întrebarea: "Voi, unioniștii, de ce nu v-ați unit?".  Stați puțin. Câte partide unioniste participă la aceste alegeri? Doar PUN. AUR nu e partid unionist. AUR a votat alături de PSD moțiunea de cenzură contra Guvernului Cîțu. Toți deputații și senatorii AUR au votat pentru demiterea Guvernului. Ei doresc demiterea și a președintelui Klaus Iohannis și a premierului Florin Cîțu. Deci ei sunt partenerii fideli ai PSD. Acesta nu e un partid unionist, iar în discursul pe care l-a ținut Simion astăzi în Parlament nu a zis nicio boabă despre Republica Moldova. Așadar, ei au un singur scop, să facă scandal. Șoșoacă a dus astăzi un sac pentru cadavru în Parlamentul României, a făcut show, a început să urle și a fost admonestată și scoasă din sala de ședință. Ce fel de partid unionist este acesta? Păi noi Unirea trebuie să o punem în gura acestor oameni? Ei ne fac de râs. Mai mult, în România guvernarea de coaliție PNL-USRPLUS este pentru vreo 8 ani de acum încolo. Așadar, AUR să nu se viseze cândva la guvernare în România. AUR e un partid rușinos, cu care noi nu trebuie să ne asociem. În Republica Moldova acei care își spun unioniști și s-au dus pe lista AUR au făcut o mare greșeală, fiindcă cei de la AUR au compromis deja ideea unionistă prin logo-ul pe care-l afișează, harta României Mari, dar de fapt nu vorbim despre un partid unionist, ci anti-UE, anti-NATO, neolegionar, neoceaușist, care regretă epoca ceaușistă când erau fabrici, uzine deținute exclusiv de stat. Membrii AUR se mai și plâng "vai ce rău trăim noi aici în România!". Păi dacă AUR vine în Republica Moldova să spună cât este de rea România spuneți-mi vă rog de ce acest proiect nu este rusesc. Acest proiect este un proiect rusesc și nu trebuie asociat idealului Unirii", a zis candidata PUN. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.