VIDEO "Vorbiți cu vocea Moscovei". Liderul PUN l-a pus la punct pe infractorul Rizea într-o dezbatere electorală


VIDEO "Vorbiți cu vocea Moscovei". Liderul PUN l-a pus la punct pe infractorul Rizea într-o dezbatere electorală

Președintele PUN Octavian Țîcu l-a pus la punct miercuri seară, într-o dezbatere electorală la TV8, pe infractorul Cristian Rizea, fost deputat PSD și reprezentant al partidului NOI în R. Moldova. Țîcu i-a atras atenția infractorului că vorbește "cu vocea Moscovei" în momentul în care atacă România și ideea de Reunire. 

CITIȚI DESPRE PROFILUL DE KREMLINIST AL INFRACTORULUI RIZEA: Infractorul Rizea, un banal pion al Kremlinului. Show grețos făcut de fostul deputat PSD într-o dezbatere electorală, pe parcursul căreia a declarat că vrea să guverneze împreună cu PAS. Tehnicile abjecte folosite de Moscova

Țîcu: Eu l-am auzit în dispute cu domnul Reniță și vreau să-l întreb dacă știe câți soldați români au murit în Primul Război Mondial. 

Rizea: Printre soldații care au murit e și străbunicul meu. S-a născut la Congaz și a murit pentru acest pământ sfânt al Moldovei, nu cum a zis Igor Dodon înainte să-mi retragă abuziv cetățenia "și-a găsit niște rude la Congaz". Iar străbunica mea a stat 15 ani în gulagul sovietic. Eu știu, era un deziderat foarte important al străbunilor noștri, dar din păcate domnule Țîcu, poate nu sunteți, eu nu pot să vă acuz aici, poate dvs. nu știți, dar Traian Băsescu știe cu siguranță, președintele dvs. de onoare, că sunt alte interese oculte în spatele acestui proiect, în opinia mea neviabil, pentru că văd cum sunteți fărămițați. E un sistem ocult din România, mult mai puternic decât cel din Moldova, care nu are interesul să ducă la bun sfârșit ceea ce dvs. doriți. 

Țîcu: Eu v-am întrebat un lucru. Știți câți soldați români au murit în Primul Război Mondial?

Rizea: Au murit mulți. Numărul vă interesează? 

Țîcu: 332 de mii, pentru un ideal. În al Doilea Război Mondial știți câți români au murit pentru un ideal? 

Rizea: Eu știu unde vreți să ajungeți. Domnul Țîcu vrea să spună că este o dorință istorică a multor cetățeni români (Unirea - n.red.). Dar eu îl întreb, pentru că a spus domnia sa "noi vedem reacția pe stradă, noi vedem sondajele", iertați-mă, cu tot respectul, dar am văzut că nu-și doresc. 

Țîcu: 8000 de oameni au murit în eliberarea Basarabiei în iulie 1941. Este un deziderat sacrosant pe care dvs. veniți aici și îl contestați. 

Rizea: Numai că el s-a schimbat, cu tot respectul.

Țîcu: Să aveți respect vă rog...

Rizea: Sistemul are alte interese. România vrea să pună în genunchi Moldova, iar Moldova să devină slugă prin acest proiect de Uniune. 

Țîcu: Acum vorbiți cu vocea Moscovei. 

Rizea: Nu vorbesc cu nicio vocea Moscovei. Sunt un om care știe foarte clar sistemul din România, am trăit în România și știu foarte bine ce își doresc la ora actuală sub masca acestui proiect de Reunificare. Dvs. poate sunteți de bună credință, eu nu vă acuz pe dvs., dar alții au alte interese, să acapareze R. Moldova ca să ia subvenții de la UE și să profite de asta, să-și facă jocul aici în Republica Moldova pe un teritoriu nou. 

Țîcu: Ce pot să vă promit este că PUN cu siguranță vă va extrăda acolo unde vă este locul. 

Rizea: Da, dar trebuie să respectați legea. 

CITIȚI ȘI: RĂZBOIUL hibrid al Rusiei din R.Moldova. Acuzațiile lui Iurie Reniță: AUR Moldova și infractorul Rizea, ”rezerva de aur” a Kremlinului. Obiectivele: fraudarea alegerilor și compromiterea unionismului

Vedeți video:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.