EXCLUSIV: Dezvăluirile Podul.ro, confirmate de ZDG. DOCUMENT: Vlad Bilețchi e, în realitate, Vladimir Doboș, fiul infractorului pușcăriaș Ruslan Doboș. Vladimir are legături de afaceri cu tatăl său biologic, care e sclavul lui Veaceslav Platon, sponsorul AUR Moldova


EXCLUSIV: Dezvăluirile Podul.ro, confirmate de ZDG. DOCUMENT: Vlad Bilețchi e, în realitate, Vladimir Doboș, fiul infractorului pușcăriaș Ruslan Doboș. Vladimir are legături de afaceri cu tatăl său biologic, care e sclavul lui Veaceslav Platon, sponsorul AUR Moldova

Dezvăluirile exclusive ale Podul.ro sunt confirmate în integralitate de Ziarul de Gardă: pretinsul ”unionist basarabean” Vlad Bilețchi (travestit în mare lider al AUR Moldova) este, în realitate, Vladimir Doboș, fiul afaceristului penal Ruslan Doboș, personaj implicat în ample scheme de corupție sub directa conducere a unui alt infractor de renume internațional: Veaceslav Platon. De altfel, sursele Podul.ro susțin că Platon e unul dintre principalii sponsori ai AUR Moldova. 

Datele publice la care ZdG a avut acces demonstrează că, anterior, actualul politician cunoscut cu numele de Vlad Bilețchi, cu patronimicul Ruslan, la naștere era, într-adevăr, Vladimir Doboș. Informațiile se regăsesc într-un document de la Cadastru (foto la finalul articolului), în care apare numele lui Vladimir Doboș Ruslan (Vlad Bilețchi), cu aceleași date de naștere, împreună cu cel al mamei sale, Elena și al lui Ruslan Doboș. Vlad Bilețchi (adică Vladimir Doboș) este născut la 7 septembrie 1994.

Potrivit informațiilor exclusive deținute de Podul.ro, Ruslan Doboș și-a înscris o firmă privată în apartamentul bunicului lui Vlad Bilețchi (numele de Bilețchi l-a preluat de la bunicul său, Nicolae Bilețchi). Faptul că firma își desfășoară activitatea în această incintă demonstrează fără urmă de tăgadă că Vlad Bilețchi (adică Vladimir Doboș) menține în permanență legăturile cu tatăl său biologic, mai cu seamă cele de business.

ZDG amintește că Ruslan Doboș e un personaj apropiat de Veaceslav Platon, condamnat la 12 ani de închisoare pentru delapidarea averii străine și spălare de bani. Ulterior pedeapsa lui Doboș i-a fost redusă, acesta fiind eliberat din închisoare în 2018.

În aprilie curent, ex-procurora Adriana Bețișor a fost audiată într-un dosar penal deschis pentru faptul că ar fi cerut 50 de mii de euro de la Doboș, iar în schimbul acestei sume, urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel (CA) Chișinău.

În cadrul unei dezbateri electorale de la Pro TV Chișinău, prezentată de jurnalista Lorena Bogza, Vlad Bilețchi a evitat să vorbească despre dezvăluirile Podul.ro, negând însă că Doboș ar fi tatăl său, deși nu a fost în stare să își identifice un alt tată, oricare. 



Vlad Bilețchi: Este un fals sfruntat. Presa de propagandă inițial ne-a băgat în mâna lui Plahotniuc, după care în mâna lui Dodon, după care în mâna lui Șor. Mai nou ne bagă și în mâna lui Platon, Doboș, Bețișor, servicii speciale ruse. Toată mizeria și toate atacurile sfruntate posibile, toate sunt aruncate în capul nostru ca oamenii care încă nu știu despre noi să se sperie, să fugă de noi. Nu este adevărat, este un fals sfruntat și nici nu vreau să comentez, pentru că cine se scuză, se acuză.

 Lorena Bogza: Cine este și cu ce se ocupă tatăl dvs, precum și numele dânsului.

Vlad Bilețchi: Nu vreau să răspund la această întrebare pentru că articolul este propagandă și este minciună. Răspunsul la această întrebare ar însemna să mă justific. 

Lorena Bogza: Odată ce nu ne răspundeți la această întrebare, vom rămâne cu niște îndoieli. 

Vlad Bilețchi: Vă spun foarte clar. Acel om nu este tatăl meu. Atât. Cred că este suficient. 

Într-o altă emisiune, Vladimir Doboș (care se prezintă public drept Vlad Bilețchi) a mințit cu nesimțire că Podul.ro nu ar fi un ziar online din România, ci ar funcționa în… R.Moldova și ar fi condus de… grupuri oculte de interese. Îi transmitem pe acestă cale lui Vladimir Doboș că Podul.ro se va adresa în scris tuturor instituțiilor din România unde el obișnuiește să cerșească bani, invocând cauza ”unionistă” și cheltuind fondurile în interes personal. 

Vom reveni cu detalii, curând. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.