VIDEO Partidul Șor, campanie electorală în ziua alegerilor. Un deputat PAS anunță că sesizează autoritățile: "E ilegal!"


VIDEO Partidul Șor, campanie electorală în ziua alegerilor. Un deputat PAS anunță că sesizează autoritățile: "E ilegal!"

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a surprins în ziua alegerilor o acțiune de campanie electorală întreprinsă de Partidul Șor, în satul Isacova din raionul Orhei. Concret, partidul Șor și-a amplasat "magazinul social MERIȘOR" în preajma unei secții de votare. Astfel, deputatul PAS le-a atras atenția celor care făceau astăzi campanie electorală că legislația nu permite acest lucru, iar pe cale de consecință trebuie să închidă acel magazin social pe perioada desfășurării alegerilor. 

Dumitru Alaiba: Iată secția de vot, iar lângă magazinul lui Șor. Asta se numește agitație electorală în ziua alegerilor. Este ilegal și atunci mergem să-i rugăm frumos să plece din acest sat. Noi vorbim de alegeri libere, curate, corecte și când colo șmecherii cred că pot face așa ceva. 

"Dvs. veți fi responsabili în primul rând, nu șefii dvs,", le-a transmis deputatul PAS celor care au amplasat magazinul lui Șor lângă secția de votare. 

Dumitru Alaiba: Este ilegal. Eu stau aici până plecați. 

Șoferul rulotei în care se află magazinul: Este magazin social. 

Dumitru Alaiba: Și cum se numește? Ce-i cu logo-ul acela? Trebuie să închideți. Deja am sesizat Poliția.

Vânzătoarea: Nu sunteți șeful meu. Aveți permisiunea să filmați? 

Dumitru Alaiba: Ceea ce se întâmplă aici e ilegal. Și n-o să răspundă Șor sau Tauber pentru asta, ci dvs. 

Vedeți video 1: 


Ulterior, deputatul PAS a anunțat că va sesiza autoritățile inclusiv în cazul primarului comunei Isacova, care a permis cu bună știință desfășurarea acestei acțiuni de campanie electorală în ziua alegerilor. 

"Noi sesizăm autoritățile. O să fie sesizate oficial despre acestă ilegalitate. Și o să mai informez că primarul de la Partidul Șor a fost complice, le-a permis, el știe foarte bine legislația, presupun, cred că știe a citi. Agitația electorală în ziua alegerilor nu este permisă!", a mai zis Alaba. 

Vedeți video 2:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.