VIDEO Un lider PAS a urmărit un automobil în care alegătorii transportați ar fi primit bani din partea BCS


VIDEO Un lider PAS a urmărit un automobil în care alegătorii transportați ar fi primit bani din partea BCS

Mai mulți alegători din satul Miciurin, raionul Drochia, ar fi fost plătiți pentru a vota pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, potrivit acuzațiilor lansate de observatorii procesului de votare, dar și de vicepreședintele PAS în r. Drochia, Vitalie Josanu. Pentru a obține probe, politicianul a urmărit automobilul în care s-ar fi transmis banii. La fața locului s-au deplasat oamenii legii pentru a documenta cazul. (sursa: nordnews.md).

"Noi am primit informații de la observatorul nostru din satul Miciurin, raionul Drochia, că în preajma secției este un automobil. Șoferul mașinii este soțul consilierei din partea PSRM, Ala Chirioglo (Consiliul Raional Drochia). Alegătorii ies de la vot și intră în mașină. Eu am văzut cinci cetățeni. Pe bancheta din spate era o doamnă cu o geantă, care repartiza banii. Acolo se cumpără voturile", a declarat Josanu pentru nordnews.md. 

-Eu am văzut deja trei oameni care au intrat la dvs. în mașină. Anterior au mai fost cinci.  

-La noi?

-Da, sunt oameni, fotografii. Coruperea alegătorilor se sancționează conform articolului 181 din Codul penal al Republicii Moldova.

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.