"În PNL e concurs de scos Drulă din Guvern". Un deputat USRPLUS pune tunurile pe Florin Cîțu: "În acest caz o să ieșim de la guvernare!"


"În PNL e concurs de scos Drulă din Guvern". Un deputat USRPLUS pune tunurile pe Florin Cîțu: "În acest caz o să ieșim de la guvernare!"

Vicepremierul Dan Barna se declara încrezător într-o emisiune la Prima TV că se va găsi într-un final un consens în coaliție privind desființarea SIIJ, ieșirea de la guvernare fiind abia ultima variantă. 

"Este un proiect care se va întâmpla. Secţia specială va fi desfiinţată, e un obiectiv asumat de coaliţie. Avem însă în momentul de faţă un blocaj şi eu sunt convins că vom găsi o soluţie. După cum ştiţi UDMR are o poziţie prin care nu se desfiinţează Secţia specială, ci pur şi simplu este mutată la Parchetul General cu altă plăcuţa pe uşă, ca direcţie în loc de secţia distinctă. (...) Noi am fost trimişi, înţelegem că votul oamenilor care a făcut posibilă prezenţa noastră în coaliţia de guvernare a fost unul prin care ne cer să luptăm pentru ca lucrurile în statul român să se schimbe şi să devină europene, să vină moderne, să devină corecte. Ori ieşirea de la guvernarea ar fi o soluţie doar în momentul în care nu mai există nicio variantă. Deocamdată, sunt multe variante în discuţie, nu suntem acolo", transmitea Barna. 

În schimb, o declarație ce a fost făcută de deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu luni, 26 iulie, la Realitatea PLUS, ne dă de înțeles că tensiunile sunt mult mai accentuate în coaliție decât vrea să transmită Dan Barna. Emanuel Ungureanu a transmis că în PNL se discută intens despre remanierea ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, scenariu care, dacă se concretizează, va determina ieșirea USRPLUS de la guvernare. Mai mult, deputatul USRPLUS a precizat că în cazul unei moțiuni de cenzură va face toate eforturile ca Florin Cîțu să fie schimbat din funcția de premier. 

"Eu vă spun că sunt foarte mulți oameni (din USRPLUS - n.red.) care sunt nemulțumiți de performanța domnului Cîțu. În PNL este concurs de scos Drulă din Guvern. Și vă spun că, dacă iese Drulă, o să iasă și USR de la guvernare. Lui Cîțu i s-a umflat capul de la putere. Cîțu nu are capacitatea să se concentreze pe guvernare. Mai mult, a folosit aparatul guvernamental în campania electorală. (...) Cîțu a fost ales de parlamentari, printre care și eu. Și el, în loc să facă reforme, face campanie internă folosind resursele guvernamentale, o chestiune penală. (...) Eu voi folosi toată puterea și toate mijloacele parlamentare ca domnul Cîțu să nu fie premier. Dar e vorba despre mine. Nu e vorba despre USRPLUS", a zis Ungureanu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.