USRPLUS acuză PNL că a lansat astăzi 3 dezinformări. Polițeanu, nemulțumit de "atitudinea anti-reformistă" a partenerilor de coaliție: "Sunt câteva subiecte care ard"


USRPLUS acuză PNL că a lansat astăzi 3 dezinformări. Polițeanu, nemulțumit de "atitudinea anti-reformistă" a partenerilor de coaliție: "Sunt câteva subiecte care ard"

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Cioloș și membru al USRPLUS, Liviu Iolu, acuză PNL înaintea ședinței coaliției de guvernare de astăzi că a lansat mai multe fake news-uri în presă pentru a acoperi scandalul care-l vizează pe premierul Florin Cîțu în legătură cu cele 2 zile de închisoare pe care le-a ispășit în SUA întrucât a condus sub influența băuturilor alcoolice, dar și cel privind un dosar deschis împotriva acestuia în 2008, în SUA, pentru neplata unei datorii de aproape 7.000 de dolari către Maryland National Bank.

"Ce lipsă de creativitate în comunicarea politică la PNL. Ca să acopere scandalul Cîțu au zis ei așa "ce facem? Hai să facem un alt scandal mai mare care implică USR PLUS"! Bingo! Și au început de dimineață cu știrile false pe surse toate:

- Cîțu i-ar fi cerut demisia ministrului Justiției Stelian Ion

- Cioloș și Voiculescu au cerut ieșirea de la Guvernare a USR PLUS

- Năsui vrea să omoare primarii și blochează banii pentru proiecte locale

Și astea sunt doar din prima parte a zilei, toate fake-uri", a scris Liviu Iolu pe Facebook. 

Totodată, deputatul USRPLUS Mihai Polițeanu a acuzat PNL și UDMR de atitudine anti-reformistă. 

Mihai Polițeanu, pe Facebook: "Astăzi, ora 17, are loc o ședință a Coaliției. Suntem deja de peste jumătate de an la guvernare și, din păcate, partenerii noștri de la PNL și UDMR au dovedit rareori, poate niciodată, bună credință și voință politică de a susține reformele și principiile pe care noi, USR PLUS, le-am propus.

#Împreună, noi USR PLUS am avut rezultate în alegeri, #împreună am ajuns la guvernare și toți vrem să schimbăm în bine România în acord cu obiectivele și promisiunile noastre de guvernare. Din păcate, niciun proiect major, definitoriu pentru USR PLUS, nu a devenit realitate. Și de aceea cred că în raport cu PNL și UDMR trebuie să dăm dovadă de coeziune și, foarte important, de curaj și determinare.  

Colegii care ne reprezintă azi în ședința Coaliției nu pot, evident, rezolva astăzi toate probleme generate de atitudinea anti-reformistă a PNL și UDMR. Dar cred că sunt câteva subiecte care ard:

1. Secția specială. Am făcut o concesie nepermisă în Camera Deputaților când am cedat șantajului UDMR și am modificat proiectul propus de colegul nostru Stelian Ion. Lucrurile sunt clare: Secția Specială trebuie desființată, iar competențele de investigare a infracțiunilor de corupție ale magistraților trebuie să revină la DNA, fără alte condiționalități suplimentare. Sper că, între timp, a devenit clar pentru toată lumea că UDMR continuă agenda anti-Justiție a Guvernelor PSD-Dragnea. Stelian Ion are nevoie de sprijinul nostru neechivoc, iar desființarea SIIJ, independența Justiției și lupta anticorupție trebuie să fie linia roșie a prezenței noastre la guvernare;

2️. Un nou PNDL. Mie îmi e clar că oamenii din comunitățile rurale au nevoie de ajutor și de bani pentru dezvoltare. Și asta nu ar trebui pus sub semnul întrebării de nimeni. Ceea ce trebuie, însă, dezbătut și decis sunt soluțiile pentru alocarea lor. Pentru că orice decizie privind folosirea banilor publici pentru zona rurală trebuie însoțită de proceduri și criterii transparente, competitive și predictibile în alocarea lor. De prea multe ori alocarea de fonduri publice s-a transformat în deturnare de fonduri publice către clientela politică de partid.

Aș vrea, deci, să văd din partea PNL și UDMR o urmă de voință politică de reformă, măcar pe aceste două subiecte. Aș mai scrie despre reforma legislației electorale, despre depolitizarea sistemului de învățământ, despre pensii speciale, dar pare că cel puțin la Congresul PNL aceste subiecte sunt tabu pentru Cîțu și Orban. Oricum, grea alegere au colegii din PNL: între un politician care a făcut 2 zile de închisoare pentru că a băut la volan și un politician care a băut la volan și a fugit de la locul accidentului".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.