Cîțu e Dragnea de la PNL: a adoptat cu japca PNDL pentru a plăti cu bani publici voturile de la Congres. Condamnatul Cîțu aduce PNL pe buza prăpastiei, riscând să piardă puterea într-un viitor foarte apropiat


Cîțu e Dragnea de la PNL: a adoptat cu japca PNDL pentru a plăti cu bani publici voturile de la Congres. Condamnatul Cîțu aduce PNL pe buza prăpastiei, riscând să piardă puterea într-un viitor foarte apropiat

Disperat să câștige șefia PNL cu voturile baronilor locali pe care intenționează să le tranzacționeze, ca la piață, în schimbul banilor publici aferenți PNDL, condamnatul Florin Cîțu și gruparea din jurul lui sunt direct vinovați pentru generarea unei crize guvernamentale fără precedent, care riscă să pună punct scurtei și insignifiantei sale cariere politice.

Unicul și marele obiectiv al grupării Cîțu e rezolvarea adoptării PNDL până pe 25 septembrie, data Congresului PNL, pentru ca baronii și primarii PNL să-l voteze, la două mâini dacă e nevoie, pe Florin Cîțu, condamnat și liberal cu o vechime de mai puțin de 5 ani, candidat ivit din spumele Cotroceniului. Da, totul în schimbul banilor publici. Sesizați vreo deosebire în raport cu Liviu Dragnea?

Modul brutal și total lipsit de transparență prin care Florin Cîțu a băgat pe ordinea de zi și a adoptat, cu japca, PNDL, modul revanșard în care l-a mazilit pe Stelian Ion (pe care chiar nu-l considerăm vreun ministru calitativ, dimpotrivă, doar că nu e ușchit pentru ce ar merita), maniera în care își bate joc de partenerii de coaliție de la USR PLUS, ei bine, toate aceastea, coroborate cu disperarea lui de a se cocoța pe toate funcțiile posibile, au dus PNL pe buza prăpastiei. 

Dorința arzătoare de a tranzacționa banul public, radicalizarea și batjocorirea permanentă a USR PLUS (declarațiile oficiale ale Barna/Cioloș&Co nu lasă loc de echivoc) au toate șansele să producă, finalmente, prăbușirea Guvernului, în frunte cu acest Cîțu, liberal de mai puțin de 5 ani, care e în stare de absolut orice pentru a-și urma agenda personală. 

E indubitabil: dacă moțiunea va fi depusă, e foarte greu ca F. Cîțu să mai rămână în picioare. Chiar și în condițiile în care PSD nu vrea încă la guvernare (are toate motivele să nu) și chiar dacă doi-trei USR-iști nu vor încă picarea Guvernului. USR PLUS, AUR și PSD dețin o majoritate confortabilă în acest sens. Prăbușirea aventurierului Cîțu va reprezenta, totodată, prăbușirea PNL de la Palatul Victoria. Deopotrivă cu numeroase probleme de imagine pe care Cîțu le adâncește de luni de zile, prin fapte și minciuni. 

De asemenea, dacă același Cîțu își va gonfla mușchii după depunerea moțiunii, remaniind demnitarii USR PLUS, schimbarea structurii Guvernului îl va aduce tot în Parlament, pentru un vot de încredere, pe care, e evident în condițiile date, nu-l mai poate atrage. 

În aceste condiții, e lesne de înțeles de ce disperarea taberei Cîțu e vizibilă pe sticla tuturor televiziunilor. Marele păpușar e însă Klaus Iohannis, care vrea să conducă PNL prin intermediul înșurubării lui Cîțu în vârful partidului. De altfel, Cîțu și exaltații lui nu mișcă în front fără voie de la Cotroceni. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.