Moșteanu: "Pare că USL revine în forță". Blocajul continuă în Parlament privind stabilirea calendarului moțiunii de cenzură


Moșteanu: "Pare că USL revine în forță". Blocajul continuă în Parlament privind stabilirea calendarului moțiunii de cenzură

Blocajul continuă în Parlament în legătură cu stabilirea calendarului moțiunii de cenzură contra Guvernului Cîțu. Nici la ședința de sâmbătă, 4 septembrie, a Birourilor Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților nu s-a întrunit cvorumul necesar, întrucât PSD și PNL au absentat. În acest sens, liderul deputaților USRPLUS Ionuț Moșteanu a declarat că "pare că USL revine în forță".

"Din nou, nu am avut cvorum la ședința Birourilor Permanente Reunite în care trebuia să stabilim calendarul moțiunii de cenzură.  

Au lipsit din nou liderii PNL și PSD. Pare că USL revine în forță.  

Domnule Ciolacu, nu era vorba că abia așteptați să îl dați jos pe Florin Cîțu din fruntea Guvernului?  

P.S. Mai încercăm o dată, luni la 12:00", a precizat deputatul USRPLUS pe Facebook. 

Birourile Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților au fost convocate și vineri, la ora 23, într-o ședință online, pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Însă, ședința a fost amânată pentru sâmbătă, la ora 11, nefiind întrunit cvorumul, întrucât o parte dintre membrii PNL, UDMR și PSD nu s-au prezentat. 

În acest context, vicepreședinta USRPLUS a Camerei Deputaților, Cristina Prună, avertiza asupra existenței riscului ca PSD să mimeze opoziția, ceea ce ar însemna sabotarea moțiunii de cenzură. 

"Mâine la ora 11:00 va avea loc o nouă convocare a Birourilor Permanente Reunite pentru a decide calendarul de vot al moțiunii de cenzură împotriva lui Cîțu. Ședința din seara asta tocmai s-a încheiat fără cvorum - PNL și PSD au jucat la offsaid.  

Domnul Ciolacu a afirmat clar că va susține moțiunea de demitere a lui Cîțu. Opoziția nu înseamnă blaturi. Așteptăm toate forțele care au declarat că vor debarcarea lui Cîțu să nu tergiverseze procedurile parlamentare", a scris deputata USRPLUS pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.