EXCLUSIV Baronul Dumitru Buzatu cere conducerii PSD capul lui Cîțu: ”PSD trebuie să voteze orice moțiune de cenzură! Conducerea acționează în contradicție cu așteptările alegătorilor noștri. Ezitările ne aduc prejudicii de imagine”


EXCLUSIV Baronul Dumitru Buzatu cere conducerii PSD capul lui Cîțu: ”PSD trebuie să voteze orice moțiune de cenzură! Conducerea acționează în contradicție cu așteptările alegătorilor noștri. Ezitările ne aduc prejudicii de imagine”

Baronul PSD-ist de Vaslui – l-am numit pe Dumitru Buzatusolicită conducerii PSD să aprobe votarea oricărei moțiuni de cenzură îndreptată împotriva Guvernului Cîțu.

În exclusivitate pentru Podul.ro, Buzatu explică faptul că ezitările și ”soluțiile sofisticate” ale actualei conduceri a PSD sunt în contradicție totală cu așteptările alegătorilor și simpatizanților partidului, care îl vor pe Cîțu cât mai repede plecat acasă. Baronul de Vaslui consideră că în momentul de față PSD nu se comportă ca un partid real de opoziție, ceea ce aduce prejudicii de imagine întregii formațiuni și legitimează acuzațiile de blat cu președintele Klaus Iohannis, fapt care îi deranjează pe mulți parlamentari PSD. 

CITEȘTE și EXCLUSIV Mihai Tudose anunță prăbușirea lui Cîțu: ”PSD va vota fără probleme moțiunea de cenzură. Guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai repede!”

De asemenea, Buzatu explică faptul că PSD are numai de câștigat dintr-o demitere rapidă a lui Câțu, întrucât vine în întâmpinarea așteptărilor electoratului și, după o viitoare ”împăcare” a PNL cu USR PLUS, partidul poate crește în continuare, în opoziție. 

Vă prezentăm declarațiile lui Dumitru Buzatu: 

”În acest moment al crizei guvernamentale, marea problemă a PSD este că nu reacționează în conformitate cu așteptările electoratului, cu așteptările susținătorilor săi. Eu consider că PSD trebuie să își asume pe față rolul de partid de opoziție și să voteze orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, și asta cât mai curând. Așa acționează un partid de opoziție într-un astfel de caz: transparent și în conformitate cu așteptările alegătorilor noștri care îl vor plecat pe Cîțu cât mai repede. Așa acționează un partid de opoziție autentic, direct, fără menajamente și tărăgănri inutile, fiindcă putem scurta criza acționând rapid – cu cât se acționează mai repede, cu atât mai repede soluțiile vor fi puse pe masă. 

PSD nu trebuie să ezite, fiindcă genul ăsta de ezitări ne aduc prejudicii printre alegători, simpatizanți. Nu contează că e ‹prea devreme›, cum spun unii. PSD trebuie să fie partid de opoziție, să acționeze ca atare și să comunice ferm asta, nu atât prin declarații pompoase cât prin fapte, prin fapte care să nu nască speculații. De aceea PSD trebuie să voteze orice moțiune și să trimită Guvernul Cîțu cât mai repede acasă. 

Din păcate, conducerea PSD emite tot soiul de soluții alambicate, sofisticate, pe care electoratul nu le înțelege, mai ales pe cele care, vezi Doamne, au bătaie peste mai multe zile. PSD nu are decât de câștigat la capitolul imagine dacă prăbușește Guvernul Cîțu, și PSD va crește sub orice alt guvern PNL-USR PLUS, fiindcă cele două partide se vor împăca până la urmă. Însă e rolul PSD, ca partid de opoziție, să folosească în interesul lui acest moment propice și să demită în Parlament Guvernul Cîțu votând fără probleme orice moțiune de cenzură ajunge la vot. Ezitările nu vor fi înțelese și partidul va avea numai de pierdut dacă nu își asumă un rol vizibil în opoziție.

Eu am expus aceste idei azi, în cadrul Biroului Politic, și vă spun că mulți colegi au fost de acord cu mine și le împărtășesc mulți alții. Cel mai bine e ca PSD să voteze orice moțiune ajunge în postura de a fi votată. Așa am da o lovitură foarte puternică și foarte meritată lui Iohannis și Guvernului Cîțu. Nu e ăsta rolul PSD, ca partid de opoziție? 

Ezitările PSD, care iată că nu se comportă ca un partid de opoziție, fac ca partidul să fie acuzat de blat, și pe mine mă deranjează să fiu acuzat de blat, fiindcă așa ceva nu există – PSD nu câștigă nimic, dar absolut nimic din faptul că îi permite lui Cîțu să se mențină la putere. Dimpotrivă, asta ne bulversează electoratul și ne face probleme de imagine. Repet: Guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai repede, motiv pentru care PSD ar trebui să voteze orice moțiune de cenzură”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.