Cîțu, la Antena 3: "Se vorbește ca alianța AUR-USR-PSD să-l susțină pe Ciolacu ca premier"


Cîțu, la Antena 3: "Se vorbește ca alianța AUR-USR-PSD să-l susțină pe Ciolacu ca premier"

Într-un interviu acordat miercuri, 8 septembrie, pentru o televiziune de casă, ne referim la Antena 3, premierul Florin Cîțu a precizat că, ulterior moțiunii de cenzură, USRPLUS ar putea pregăti o guvernare alături de AUR și PSD, liderul pesediștilor, Marcel Ciolacu, urmând a fi varianta de prim-ministru susținută de cele trei partide. 

CITIȚI ȘI: UMILINȚĂ pentru orice liberal autentic: turnătorul securistoid Dan ”Felix” Voiculescu și Antena 3, marii susținători ai lui Cîțu. Dacă va fi impus la șefia PNL, Cîțu va fi ”președintele” dorit de Antena 3 și PSD. Va fi preș-edinte

Reporter: Au fost speculații în spațiul public despre un blat cu cei de la PSD, iar Marcel Ciolacu ar fi în #echipacastigatoare. E președintele PSD în echipa câștigătoare?  

Florin Cîțu: Tocmai pentru a înlătura aceste discuții a fost astăzi o decizie a Biroului Politic Național și anume fără guvernare cu PSD. Mai mult, să terminăm cu ipocrizia din spațiul public! USR vrea să dea jos Guvernul, din care a făcut parte și pentru a-i scuti de ridicol le-am acceptat demisiile, cu ajutorul PSD și al AUR. Deci nu e blat cu PSD când dai jos Guvernul, dar e blat cu PSD dacă eu nu am nicio discuție cu PSD și PSD nu vrea să intre în nicio discuție aici. Să oprim această ipocrizie! Sper că lumea vede lucrurile astea și nu le văd doar eu. PSD e inamicul public al PNL. Nu vom face guvernare cu PSD. Asta e foarte clar. Dar îl văd pe domnul Barna care a spus "da, și cu AUR și cu PSD". Acolo pare un blat și că e o coaliție. Vă spun ce am auzit vorbindu-se prin Parlament pe la colțuri. Se vorbește despre susținerea lui Marcel Ciolacu ca premier din partea acestei alianțe AUR-USR-PSD. Asta ar fi un dezastru pentru România.  

CITIȚI ȘI REACȚIA USRPLUS: EXCLUSIV Ciolacu susținut de USR PLUS pentru funcția de premier, "un nou fake news lansat de Cîțu". Dehelean combate declarația potrivit căreia se concretizează o coaliție guvernamentală AUR-USRPLUS-PSD

De asemenea, Cîțu a menționat că e pe punctul de a demite din Guvern prefecții și subprefecții USRPLUS, întrucât, în viziunea lui, există riscul ca aceștia să reprezinte interesele AUR și PSD. 

Reporter: Sunt informații pe surse conform cărora prefecții și subprefecții USRPLUS vor fi demiși și ei.  

Florin Cîțu: Cum iau o decizie vă anunț. Mi s-ar părea normal ca totuși dacă nu ești la guvernare să plece tot aparatul. Vă spun teama mea aici și e una onestă. Dacă rămân (prefecții și subprefecții - n.red.) ar însemna să avem la guvernare AUR și PSD, pentru că astăzi aceasta e coaliția, AUR-PSD-USR. Cei care sunt numiți de USR pot reprezenta interesele AUR și PSD. Eu nu vreau să am guvernare cu AUR și PSD. Atunci, mai bine îi înlătur ca să nu existe vreun fel de discuție, dar nu e luată încă o decizie. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.