Natalia Morari înalță ode de serviciu (secret) pentru procurorul Stoianoglo: ”Un om foarte corect, care nu se teme...”


Natalia Morari înalță ode de serviciu (secret) pentru procurorul Stoianoglo: ”Un om foarte corect, care nu se teme...”

În plină avalanșă mediatică a acuzațiilor și dezvăluirilor cu privire la adevăratul său rol în presa moldavă, Natalia Morari a încercat în fel și chip să își curețe ce a mai rămas din blazonul murdărit de propriile acțiuni, victimizându-se pe rețelele de socializare, acolo unde se consideră ”arsă pe rug” de către opinia publică de peste Prut.

Din nefericire pentru ea însăși, cunoscuta realizatoare de emisiuni de propagandă (din motive de probitate profesională, nu ne putem referi la Morari folosind apelativul de ”jurnalistă”) nu face, însă, decât să se adâncească și mai mult în propria mocirlă, în urmă cu o zi ”reușind” un desgustător laudatio la adresa controversatului Alexandr Stoianoglo, procurorul general de numele căruia se leagă, în Moldova, mușamalizarea unor cazuri sonore de corupție.

”Noi foarte mult vorbim despre necesitatea construirii unui stat de drept. Noi acum nu suntem gata s-o facem, oricât de mult nu am rupe cămașa de pe piept. Un stat de drept poate fi bazat doar pe o adevărată libertate de orice fel de prejudecăți, valuri sau majorități. Tu - judecător de exemplu - trebuie să știi că poți să adopți o decizie absolut nepopulară și dacă ea este una perfect legală, tu n-ai de ce să te temi. Acum însă frica față de condamnarea publică de către cei care dețin majoritatea (mă refer la majoritate ca opinie publică) este atât de mare încât te temi să adopți și o decizie legală, doar ca ea să nu supere pe nimeni și să nu sară o țară întreagă în capul tău. Mai bine nu faci nimic, decât după lege. Astfel nu construiești un stat de drept, doar o imitație (...) Am văzut multe acuzații legate de poziția mea vizavi de procurorul general, Alexandru Stoianoglo. Cică, acum e clar de ce îl apăra atâta! I-a eliberat “criminalul” din pușcărie! În toată povestea asta eu mă simt tare vinovată anume față de Alexandru Stoianoglo, un om extrem de corect pe care îl cunosc de ani buni și pe care l-am cunoscut cu mult timp înainte ca el să ajungă procuror general. Mă simt vinovată pentru că înțeleg că prin ceea ce se întâmplă cu mine acum se lovește foarte mult și în el. Însă el este printre puținii care astăzi nu se teme să meargă împotriva opiniei publice și încearcă cu adevărat să apere un stat de drept. El poate și nu este un procuror general ideal, dar el este cel mai corect din toți pe care i-am avut până acum. El măcar încearcă. Nu ca mulți alții”, spune Natalia Morari în cea mai recentă postare a sa de pe Facebook, despre procurorul general Stoianoglo, persoana căreia îi datorează eiberarea din arest tocmai Veaceslav Platon, iubitul prezentatoarei și tatăl copilului acesteia.

Citește și EXCLUSIV Natașa Morari se face vinovată de mai multe infracțiuni grave. Ce obiectiv are ”dezvăluirea” operată de agenta FSB. ”Solnîșko”, sau șopârla care își rupe coada

Citește și Misiunile FSB ale cuplului Natașa-Platon NU sunt un sexgate, ci o uriașă problemă de securitate națională. Kremlinul l-a trimis pe Platon în R.Moldova pentru a falimenta sistemul bancar al țării, iar Natașa i-a fost parașută de siguranță. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.