Mișcări pe frontul taberei antioccidentale: un promotor al ideii de Roexit, fost candidat AUR la parlamentare, își anunță susținerea pentru partidul lui Dragnea


Mișcări pe frontul taberei antioccidentale: un promotor al ideii de Roexit, fost candidat AUR la parlamentare, își anunță susținerea pentru partidul lui Dragnea

După anunțul ex-pușcăriașului Liviu Dragnea conform căruia argatul său, Codrin Ștefănescu, i-a făcut partid, intitulat Alianța pentru Patrie, s-a produs se pare și prima dezertare din AUR-ul lui George Simion, fostul candidat la parlamentare Nicolae Voiculeț manifestându-și susținerea pe Facebook pentru noul proiect politic. 

Ceea ce trebuie evidențiat este că Nicolae Voiculeț, la scurt timp după anunțul potrivit căruia Liviu Dragnea va participa la o emisiune la Realitatea PLUS, a publicat și o postare pe Facebook în care promova ideea de ieșire a României din Uniunea Europeană, solicitând în acest sens un referendum. 

De altfel, așa cum era de așteptat, Liviu Dragnea a adoptat în emisiunea de duminică seara un discurs antioccidental, pretinzând practic că "agenturile străine" vor ca România să fie vândută treptat, de vină fiind integrarea în UE, dar și Florian Coldea, care a ocupat funcția de prim-adjunct al Directorului SRI.

Dragnea: Eu n-am niciun fel de apreciere pentru Băsescu. Băsescu a fost tot ce a depins de el pentru ca eu să fiu condamnat la referendum, cu ceva, indiferent cu ce, pentru că nu se închidea toată acea mascaradă cu cele 2 milioane de voturi. Dar nu Băsescu coordona statul paralel, ci Coldea. Coldea a fost tot timpul în război cu Traian Băsescu.

Întrebare: Îl considerați capabil pe Coldea să gândească el tot, să miște el tot? 

Dragnea: L-am considerat și în consider în continuare malefic. Și nu e prost deloc. Îl anunț că o să mai vorbesc despre el, că e de vorbit. Lui Traian Băsescu i s-a luat fratele, prietena foarte bună, Elena Udrea, fiica, deci nu Traian Băsescu (conducea statul paralel - n.red.). Nu se cătau fapte, ci ținte. Să făceau liste. 

Întrebare: Cine făcea liste? Coldea? 

Dragnea: Înțelegeți un lucru. L-am întrebat la un moment dat de ce procedează în felul ăsta. Răspunsul lui m-a năucit: "Trebuie să înțelegi că nu suntem singuri pe pământ și aici trebuie să fie o țară predictibilă, care nu deranjează interesele marilor puteri cu care noi suntem aliați și că odată cu integrarea în UE s-a renunțat la suveranitate, iar anumite domenii economice trebuie să fie cedate către companiile străine". 

Nu în cele din urmă, reiterăm că Liviu Dragnea fusese vizitat acasă de naistul Nicolae Voiculeț chiar în ziua în care a ieșit din pușcărie. Redăm în cele ce urmează un video în care Voiculeț i-a cântat fostului pușcăriaș Imnul României.



Pe final, amintim că Nicolae Voiculeț a deschis lista AUR de candidați pentru Senat la Prahova, dar trebuie făcută mențiunea că respectivele candidaturi au fost respinse de Biroul Electoral Județean și ulterior definitiv de Curtea de Apel Prahova. Lista fusese respinsă din cauza faptului că în cadrul acesteia nu se regăseau și femei pe post de candidați. 

În contextul susținerii anunțate de Voiculeț pentru partidul lui Dragnea, rămâne de văzut dacă e o reală dezertare din AUR, respectiv dacă cele două formațiuni politice aparțin de fapt unui proiect politic comun. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.