Cîțu, DISTRUGĂTORUL PNL. Acuzațiile unui deputat liberal: Cîțu și ”echipa câștigătoare”, barbarii care vor acapararea și deturnarea unui brand istoric. Apelul personalităților către Congresul PNL


Cîțu, DISTRUGĂTORUL PNL. Acuzațiile unui deputat liberal: Cîțu și ”echipa câștigătoare”, barbarii care vor acapararea și deturnarea unui brand istoric. Apelul personalităților către Congresul PNL

Deputatul PNL Daniel Gheorghe explică, pe Facebook, că Florin Cîțu și așa-zisa #echipacâștigătoare nu reprezintă decât o ”invazie a barbarilor” cu scopul preluării, deturnării și distrugerii PNL. Acuzațiile lui Daniel Gheorghe vin în contextul unui apel lansat de mai multe personalități către Congresul PNL, cu scopul de a-i avertiza pe liberali despre pericolul Cîțu. 

Vă prezentăm declarațiile lui Daniel Gheorghe: 

”PNL-ul în care am crescut eu este PNL-ul acestor oameni, da, știu că pentru unii poate părea ciudat acum dar PNL-ul autentic este cel al unor personalități precum Dinu Zamfirescu, Nicolae Manolescu, Dumitru Lecca, Marius Oprea și mulți alți oameni de valoare intelectuală reală și de caracter nobil! Mi-e dor în fiecare zi de acel PNL în care bunul-simț, eleganța spiritului și a mișcărilor, cuvântul înalt și politicos dar ferm și acea simțire aristocratica a unei Românii mai bune și mai demne, în consonanta cu moștenirea Brătienilor și nu în ultimul rând cu valorile identitare românești, formează coloana vertebrală a edificiului politic Național-Liberal! 

Ca liberal am crescut absorbit de aspirațiile unui PNL în care dezbaterea politică era între personalități precum Alexandru Paleologu și Dan Amedeo Lazarescu, unde ascultam istoria trăită a PNL din vocea tunatoare si plină de convingere a lui Radu Câmpeanu și unde oameni precum Dinu Zamfirescu, ultimul dintre cei câțiva doar refondatori ai PNL din Decembrie 1989 care mai este printre noi, au reprezentat întotdeauna modelele autentice ale tinerei generații de liberali. Da, într-o țară normală și sănătoasă moral politica dreptei tradiționale se face cu academicieni precum Nicolae Manolescu ori Nicolae Noica, nicidecum cu personaje cu aspect de-a dreptul interlop, cu limbaj de periferie și maniere grobiene ori pentru care nu există doctrine politice, nu există patriotism și nici respect pentru oameni, ci doar interese mărunte și setea de acaparare a unui brand istoric de mare greutate precum este PNL!

Intervenția acestor personalități autentice reprezintă încă o dovadă pentru faptul că bătălia din PNL este nu doar una care ține de două opțiuni separate în interiorul unui partid, ambele discutabile, ci este vorba despre supraviețuirea Partidului Național Liberal din calea unei preluări ostile care-l va transforma pentru totdeauna în ceva ce nimeni nu știe cum va arăta, alegerea este între normalitate și dărâmare! Iar dărâmarea unei instituții de patrimoniu cultural-istoric Național precum este PNL este ea însăși o pierdere ireparabila pentru România, o Românie în care valorile și așa sunt disprețuite și alungate și unde asistăm tot mai des la o adevărată ‹invazie pe verticală a barbarilor›! Și da, nu există compromis cu barbaria, cultura și civilizația nu se negociază!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.