Alexandru Kocsis vorbește despre RUPEREA PNL. Situația în care se poate concretiza un asemenea scenariu


Alexandru Kocsis vorbește despre RUPEREA PNL. Situația în care se poate concretiza un asemenea scenariu

Deputatul PNL Alexandru Kocsis, reprezentant al #teamOrban, a vorbit miercuri, 29 septembrie, în emisiunea "Bună, România!" de la B1TV, despre scenariul ruperii formațiunii politice pe care o reprezintă în prezent, variantă vehiculată sistematic ca fiind posibilă în urma Congresului ce s-a desfășurat pe 25 septembrie. Concret, Kocsis a atras atenția că ruperea PNL, urmată de apariția unui partid nou înființat în jurul lui Ludovic Orban, e "o variantă de luat în considerare la modul cel mai serios" în cazul în care noul președinte al peneliștilor, premierul Florin Cîțu, face orice tip de alianță, directă sau indirectă, cu PSD pentru a rămâne la Palatul Victoria. 

Răzvan Zamfir: Plutește acum în aer, cel puțin în #echipanecastigatoare, posibilitatea desprinderii de PNL și a înființării unui nou partid politic în jurul fostului președinte liberal, Ludovic Orban? 

Alexandru Kocsis: Au fost mai mulți colegi care au făcut această propunere. Eu am fost printre cei care au propus să așteptăm cel puțin o lună de zile să vedem care e direcția pe care vrea să o apuce actualul președinte ales, Florin Cîțu. Deocamdată nimeni nu comunică nimic. Nu știm care sunt planurile, soluțiile, respectiv ce are de gând să facă cu PNL, încotro dorește să-l îndrepte. Trebuie să așteptăm să vedem încotro vrea să îndrepte PNL. Dacă direcția va corespunde în continuare cu principiile pentru care noi am aderat la PNL, atunci vom rămâne categoric și vom sprijini. Dacă direcția nu va corespunde și vom vedea că partidul se duce într-o alianță cu PSD, nu contează dacă în una directă sau Guvern minoritar susținut de PSD, atunci cred că e o variantă de luat în considerare la modul cel mai serios (cea a ruperii PNL - n.red.). 

Răzvan Zamfir: Există posibilitatea inițierii unor discuții cu cei de la ALDE? 

Alexandru Kocsis: Exclus! Eu niciodată nu voi merge într-un alt partid, ci poate doar într-o formațiune nouă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.