Florin Cîțu e responsabil pentru umilirea PNL la moțiunea de cenzură. A stârnit un val de furie anti-PNL în societate


Florin Cîțu e responsabil pentru umilirea PNL la moțiunea de cenzură. A stârnit un val de furie anti-PNL în societate

Rușinea de ieri din Parlamentul României este un duș rece pentru PNL din care suntem datori să tragem câteva concluzii ferme. 

PNL este obligat să redevină un partid liber și liberal în esența clasică a termenului, un partid unde demnitatea personală nu se negociază și unde conștiința primează interesului. PNL nu poate avea niciodată "tatuci", "jupani" ori "baroni", PNL este proprietatea membrilor săi și este un bun de patrimoniu istoric național, așadar nu este partidul vreunui jucător politic, indiferent cine ar fi el, care să-și permite a-l lua pe persoană fizică. 

Oamenii din PNL sunt cetățeni responsabili și pe picioarele lor care nu caută modele paternaliste și nici nu se hrănesc politic din efuziuni colectiviste. 

O bună parte din responsabilitatea pentru umilirea PNL la moțiunea de cenzura este a premierului Florin Citu, omul care a reușit să strângă un capital uriaș de antipatie în timp record atât în plan politic dar și în rândul cetățenilor României neangajați în bătălia politică. Este pentru prima dată în viața mea când sesizez un val de furie anti-PNL venind dinspre societatea românească. 

Din păcate acesta este rezultatul preluării ostile a PNL din aceste luni, rezultatul umilirii vechilor liberali și al înlocuirii lor cu oameni care par a fi aduși cu forța în politică ori pentru care acest partid istoric este doar un vehicul bun de folosit în scopuri egoiste și apoi de aruncat; vedem decidenți de vârf care se exprimă precum nu ar înțelege deloc însemnătatea unor demnități înalte în ierarhia publică a României. 

Trăim într-un PNL capturat care pare a se lepăda de sine însuși și unde se înlocuiesc bunul-simt, dialogul și trăsăturile spiritului aristocrat cu metehnele lumii subterane și cu reflexele mentalului totalitar. 

La Congresul PNL din 25 septembrie 2021 Florin Citu promitea o guvernare liberală până în anul 2028. Iată că nu au fost 7 ani, ci doar 10 zile! 

Premierul Florin Citu a jucat guvernarea României la o adevărată ruletă rusească din care intreaga Națiune Română va ieși afectată pe termen lung. Nu acesta este spiritul PNL și mai ales nu așa se guvernează o Țară precum România! 

Este timpul pentru stabilitate socială și echilibru, este timpul pentru oameni de stat responsabili și patrioți care în primul rând iubesc România, fiind gata să sacrifice totul pentru Națiunea Română și care respectă cu adevărat identitatea PNL și realizează ce presupune datoria morală uriașă de a asuma sub orice formă moștenirea Brătienilor! 

Se spune că gradul de civilizație al unei societăți se măsoară după gradul de respect acordat seniorilor.

Ce mai putem vorbi oare astăzi, când partidul eleganței politice românești și partidul care pretinde a continua o tradiție care coboară până la jumătatea sec. XIX nu își mai respectă deloc ultimii seniori supraviețuitori ai infernului comunist din Senatul PNL și nici măcar nu le asigură dreptul de a vota în Congresul PNL? 

În rest ce aș mai putea să întreb: unde sunt oare elitele naționale despre care am învățat în copilărie că sunt rezultatul competiției libere și al asumării unui set de valori fundamentale și care rezulta în mod natural în stratificarea liberal-meritocratica a societății? Cu ce mai suntem noi astăzi un reper? 

Mi-e dor de PNL-ul nostru, de PNL-ul acelor Domni și Doamne cu adevărat demni care au știut foarte bine să prețuiască Libertatea și Națiunea, mi-e dor de PNL-ul în care se regăseau Vintila Brătianu, Ioana Brătianu, Dan Amedeo Lazarescu, Radu Câmpeanu, Alexandru Paleologu, Sorin Bottez, Nicu Enescu, Ionel V. Sandulescu și mulți alții asemenea lor! 

Acela este PNL-ul meu și al înaintașilor mei pentru care voi lupta până la capăt! Demnitate înainte de toate!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.