Florin Cîțu pune pe butuci negocierile cu USR: "Cioloș are posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil"


Florin Cîțu pune pe butuci negocierile cu USR: "Cioloș are posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil"

După decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pentru funcția de premier pe liderul USR, Dacian Cioloș, șeful peneliștilor, Florin Cîțu, a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre o așa-zisă alianță firească ce a apărut în urma moțiunii de cenzură, formată din PSD-AUR-USR. Astfel, Florin Cîțu i-a transmis lui Dacian Cioloș că trebuie să obțină o majoritate în urma negocierilor purtate cu PSD și AUR, PNL urmând să discute cu acesta abia ulterior îndeplinirii unui asemenea obiectiv. Mesajul lui Cîțu ar putea fi interpretat și ca un anunț al PNL conform căruia nu mai vrea la guvernare, liberalii așteptând ca USR să formeze o majoritate parlamentară alături de PSD și AUR, ceea ce e foarte puțin probabil. 

"Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis.  

De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil.  

PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR.

Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN", a scris Cîțu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.