Patru ruși au fost găsiți morți în sauna unui hotel de lux din Albania. Cauzele tragediei sunt învăluite în mister, decesul survenind la puțin timp după cazare


Patru ruși au fost găsiți morți în sauna unui hotel de lux din Albania. Cauzele tragediei sunt învăluite în mister, decesul survenind la puțin timp după cazare

Patru turiști ruși, aparent membri ai aceleași familii, au fost găsiți fără viața în sauna unui hotel de lux din localitatea Qerret, vestul Albaniei, la aproximativ 50 de kilometri de capitala Tirana. Tragedia s-a produs vineri seară în incinta Gloria Palace Hotel, iar anchetatorii spun că cei patru – un cuplu de 60 și 59 de ani, fiica lor Katya, 31 de ani, și partenerul acesteia, 37 de ani -  ar fi murit asfixiați. 

Decesul celor patru s-ar fi produs într-un interval de câteva minute și e posibil să fi fost provocat de inhalarea unor gaze toxice. În urma chestionării angajaților hotelului, anchetatorii au descoperit că rușii abia se cazaseră și că la saună au cerut să le fie aduse răcoritoare și fructe, relatează Daily Mail. 

Chelnerul care le adusese comanda a povestit că a venit de mai multe ori înainte să intre în saună și, neprimind niciun răspuns, în cele din urmă a deschis ușa.  

„Le-am spus de mai multe ori că am venit cu comanda. Nu a răspuns nimeni, așa că am intrat și i-am văzut pe toți. Unul era pe șezlong, doi pe băncile de saună, iar al patrulea avea picioarele în bazin. Toți fără viață”, a povestit angajatul hotelului. 

Poliția ia în calcul o posibilă defecțiune la sistemul de ventilație al saunei, precizând că au fost examinate toate alimentele și băuturile consumate de cei patru. O sursă a precizat pentru presă că rușii se cazaseră la Gloria Palace cu doar o oră înainte să intre la saună.

Ambasada Rusiei de la Tirana, informată despre moartea celor patru, nu a comentat tragedia.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.