AUR defilează cu tema suspendării președintelui. Rareș Bogdan: "E un simplu balon de săpun"


AUR defilează cu tema suspendării președintelui. Rareș Bogdan: "E un simplu balon de săpun"

Copreședintele AUR George Simion a anunțat joi, 21 octombrie, că, în cazul în care PNL nu va obține o majoritate în Parlament pentru învestirea Guvernului Ciucă, atunci partidul său va profita de ocazie și va iniția procedurile de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Ca replică, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a menționat, pentru Realitatea PLUS, că demersul anunțat de Simion nu e nimic altceva decât un "balon de săpun".

"Domnul Simion e foarte bun la live-urile pe care le face. Am văzut că adună câțiva oameni. La politică cred că va mai trebui să facă câțiva pași. România e o țară stabilă, într-un context geopolitic foarte complicat, iar atât flancul NATO, cât și UE au nevoie la București de un Guvern cu puteri depline, având în vedere că de la Turcia lui Edrogan până în Ucraina, respectiv în Ungaria și Polonia, situația e complicată. România e acea insulă de stabilitate care poate atrage atât investiții și care are și capacitatea necesară de a absorbi investițiile companiilor mari occidentale care se relochează din Orientul Îndepărtat. Deci eu cred că ar trebui să ne gândim în primul rând rațional pentru ce e mai bine în această țară, iar astfel de demersuri (precum suspendarea președintelui Klaus Iohannis - n.red.) sunt simple baloane de săpun aruncate de domnul Simion pentru a atrage atenția asupra formațiunii domniei sale", a zis Rareș Bogdan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.