VIDEO. S-a rupt lanțul de iubire dintre PNL și DIGI24. Dan Vîlceanu a văzut „fake news-uri groaznice” și „minciuni gogonate” pe burtierele postului de televiziune, ridicând tonul la moderatoare


VIDEO. S-a rupt lanțul de iubire dintre PNL și DIGI24. Dan Vîlceanu a văzut „fake news-uri groaznice” și „minciuni gogonate” pe burtierele postului de televiziune, ridicând tonul la moderatoare

Prestația lamentabilă, cu ieșiri nervoase și ridicare de ton, a lui Dan Vîlceanu de la Digi24 (despre care am relatat pe larg AICI) nu s-a limitat doar la declarațiile aiuristice despre reîmprietenirea cu USR și refacerea coaliției în „două, trei săptămâni, o lună, două”, atingând apogeul când secretarul general al PNL și amic intim cu premierul demis Florin Cîțu s-a scandalizat din pricina burtierelor afișate de postul TV.  

Întrebat de realizatoarea Anca Suciu cât de fragmentat este PNL în momentul de față, dacă se negociază „pe mai multe voci” și dacă plecarea lui Ludovic Orban din grupul parlamentar al PNL ar afecta votul de învestitură al cabinetului Ciucă, Vîlceanu a răspuns:Nu...dar am văzut pe ecran foarte multe fake news-uri. Dvs ați scris pe ecran că Florin Cîțu nu-și dorește ca Ionel Ciucă să treacă”. 

Anca Suciu: „Există informații în acest sens, tocmai ce vă întrebam de taberele din PNL...”

Dan Vîlceanu: „Sunt în studio, mă puteți întreba. Și vă spun că e un fake news îngrozitor și o minciună groaznică, gogonată. Evident că ne dorim ca acest guvern să treacă. Dvs. chiar credeți că venim aici să... venim cu circul la dvs. în emisiune? Sunt de-a dreptul siderat! Credeți-mă că nu e prima dată când mi se întâmplă să fiu într-o emisiune și să văd fake news-uri groaznice pe ecran și după aceea toate lucrurile alea le vezi rostogolite pe Facebook. Am fost într-o emisiune recent în care pe ecran mi se atribuia MIE, da?!, deși eram în emisiunea respectivă, un citat: „sunt un om cu nevoi simple, cheltui zece mii de lei pe lună”. Doamne iartă-mă!, n-am spus niciodată așa ceva. Și dvs. în această emisiune faceți același lucru. Dvs. scrieți niște minciuni gogonate, sunt aici întrebați-mă...”

Anca Suciu: „Pentru că le avem din partea liberalilor...tocmai ce v-am întrebat dacă există tabere în PNL...” 

Dan Vîlceanu: „Nu m-ați întrebat despre asta...m-ați întrebat dacă își dorește Florin Cîțu să treacă acest guvern sau nu. Asta spuneți pe ecran dvs...”

Anca Suciu: „Există informații în acest moment din PNL, sunt liberali care spun că Florin Cîțu nu își dorește ca Nicolae Ciucă și cabinetul său să treacă de Parlament. Este adevărat sau nu, Dan Vîlceanu?! 

Dan Vîlceanu: „Nu. Dar mă puteți întreba de la început fără să ruleze jumătate de oră pe ecran o minciună gogonată”.

Anca Suciu: „Eu v-am mai spus cu informațiile pe surse. Fake news ați spus în momentul în care colegii v-au întrebat pe scările de la PNL dacă Florin Cîțu nu va mai fi premier, dacă este adevărat că Florin Cîțu nu mai este propunerea președintelui Klaus Iohannis și ați spus că era fake news...” 

Dan Vîlceanu: „Era fals. Da”. 

Anca Suciu: „Și s-a dovedit ulterior că n-a mai fost Florin Cîțu propus premier...” 

Dan Vîlceanu: „Ce s-a dovedit ulterior? Că am făcut noi o ședință și a venit Florin Cîțu în acea ședință și a propus un alt nume. N-a venit Klaus Iohannis în ședință la noi să ne propună nume de premier”. 

Anca Suciu: „Ciprian Ciucu este primar al PNL și a spus că nu a fost prezent la discuții, e adevărat, dar, din ce a auzit el, președintele Klaus Iohannis l-ar fi propus pe Nicolae Ciucă...” 

Dan Vîlceanu: „Păi a auzit la dvs.!” 

Vedeți video de la minutul 39:00:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.