Oreste pune punctul pe i: "Anticipatele sunt întotdeauna o soluție, însă politrucii tuturor partidelor nu vor un electorat format din alegători-jucători!". Jurnalistul face radiografia electorală a momentului


Oreste pune punctul pe i: "Anticipatele sunt întotdeauna o soluție, însă politrucii tuturor partidelor nu vor un electorat format din alegători-jucători!". Jurnalistul face radiografia electorală a momentului

Jurnalistul Oreste Teodorescu a făcut o radiografie electorală nimicitoare pentru PNL și USR, trecând în revistă câteva elemente care vor îngropa mai ales PNL-ul lui Cîțu în perspectiva alegerilor. 

"De ce și cât îi va costa pe guvernanți aventura politică din pandemie

O imensă masă de alegători care și-au pus ultimele speranțe într-o schimbare politică a țării în bine, după dezastrul etapei Dragnea, privește perplex cum i se năruie visurile.  

Primul eșec îngrozitor este totala ratare a campaniei de vaccinare, care a transformat România în campioana mortalității de SarsCov2, cu un nivel de aproximativ 600 de decese zilnic și cu rata de infectare de 25 la mia de locuitori, plasându-ne în antecamera Variantei românești a bolii.  

Al doilea eșec este legat tot de sistemul sanitar, spitalele iau foc pe bandă rulantă, nu avem medicamentele necesare unor boli grave, nu sunt paturi la ATI și în prag de iarnă este sistată căldura în mai multe spitale din țară.

Au trecut aproape 10 luni de la schimbarea sensului politic și în ciuda promisiunii desființării Secției Speciale și a altor reforme necesare în Sistemul de Justiție, nu s-a întâmplat nimic! Nici o soluție pentru Educație, aceeași administrație coruptă și uneori chiar mai incompetentă decât înainte.

Însă prețul politic care îi va costa enorm atât pe liberali, cât și pe useriști va fi efectul liberalizării extrem de prost făcute a prețurilor la energie care va lovi o parte importantă a cetățenilor. În ciuda triumfalismului penibil al echipei Cîțu, inflația se îndreaptă spre 6,5%, iar nivelul de împrumuturi de pe piețele externe a ajuns deja la 130 de miliarde de euro.

Dar poate cea mai usturătoare pierdere electorală pe care o vor resimți cei care au gestionat penibil una dintre cele mai grave perioade de criză este tocmai imaginea de haită furibundă pe care liberalii au lăsat-o opiniei publice în timpul și după penibilul Congres din 25 Septembrie.

USR va deconta și el toată lălăiala și smiorcăiala primului desemnat de către președinte să facă un nou cabinet, domnul Cioloș, care nu a fost în stare să-și convingă nici măcar proprii membri să-l susțină în Parlament, prelungind cu încă 10 zile criza politică!  

Cum va arată tabloul electoral din 2024? Vă mărturisesc sincer că sunt îngrozit de răspuns! Scapă cine poate din Statul Eșuat!", a scris Oreste pe Facebook. 

De asemenea, Oreste a ținut să sublinieze că alegerile parlamentare anticipate reprezintă întotdeauna o soluție, nicidecum o problemă, însă "politrucii tuturor partidelor vor un electorat de spectatori" și nu unul format din "alegători-jucători", motiv pentru care formațiunile politice fug de fapt de scenariul organizării unui scrutin cât se poate de repede. 

"Politrucii tuturor partidelor vor un electorat de spectatori, care să facă “ciocul mic” când sunt ei la putere! Țara asta, ca să fie cu adevărat democratică ar trebui, din contră, să aibă alegători-jucători! Și din acest punct de vedere, alegerile anticipate sunt întotdeauna o soluție și nu o problemă! Cine fuge de anticipate, fuge de alegător, adică nu are ce căuta pe scenă! Dacă nici în cea mai cumplită pandemie din istorie, de la ciumă încoace, liderii politici nu găsesc un prilej de a strânge rândurile în interes național, atunci vă asigur, ne-ar fi infinit mai bine fără ei! Până acum am fost conduși de hoți, tare mi-e să nu intrăm și pe mâna unor criminali! Cineva trebuie să răspundă pentru faptul că proasta guvernare omoară sute de oameni zilnic!", a conchis Oreste pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.