"Poporul a fost sacrificat / Iohannis și Cîțu, persoane alexitimice". Încă 2 parlamentari i se alătură lui Orban demisionând din grupul parlamentar al PNL


"Poporul a fost sacrificat / Iohannis și Cîțu, persoane alexitimice". Încă 2 parlamentari i se alătură lui Orban demisionând din grupul parlamentar al PNL

UPDATE Ludovic Orban jubilează! Încă o demisie din grupul parlamentar al PNL: Nu voi accepta niciodată să fiu partener politic cu "ciuma roșie"!

Încă doi parlamentari i s-au alăturat lui Ludovic Orban demisionând astăzi din grupul parlamentar al PNL. Este vorba despre deputatul Alexandru Kocsis, respectiv senatorul Ovidiu Florean, care au lansat o serie de atacuri atât la adresa președintelui Klaus Iohannis, cât și către liderul PNL Florin Cîțu. 

Kocsis, în plenul Camerei Deputaților: De astăzi mă retrag din grupul parlamentar al PNL și voi activa cel puțin temporar ca deputat neafiliat. Nu demisionez din PNL, dar nici nu voi mai valida orgoliile politice ale unor copii bătrâni, Klaus Iohannis și Florin Cîțu, persoane alexitimice care nu sunt în stare să înțeleagă dramele umane ce se petrec în jurul lor. Am speranța că PNL se va trezi în timp util și va redeveni acel partid serios care a guvernat țara anul trecut și care în campania electorală a vorbit doar despre cum vom dezvolta România cu bani europeni. 

Senatorul PNL Ovidiu Florean a declarat, la rândul lui, că decizia sa are ca motivație atitudinea majorității colegilor, care, din obediență pentru președintele Klaus Iohannis, au girat dezastrul crizei sanitare. 

"Nu am nicio șansă să îmi onorez angajamentele luate în fața oamenilor. Președintele Klaus Iohannis l-a susținut pătimaș pe domnul Florin Cîţu", a spus senatorul, precizând că toate aceste decizii au dus la destrămarea coaliției de guvernare, la căderea Guvernului și la criză politică și sanitară. 

"În perioade de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor, la noi a fost sacrificat poporul", a mai declarat Florean, arătând că atât președintele cât și premierul au ajuns la cote de încredere incredibil de mici. (sursa: news.ro)

Și deputatul PNL Antonel Tănase a anunțat marți, 26 octombrie, pentru Stiripesurse, că va pleca din grupul parlamentar al PNL, adăugând că mai așteaptă puțin. 

Antonel Tănase a mai menționat că numărul parlamentarilor liberali care se vor dezafilia va fi "categoric" suficient de mare pentru a forma grupuri parlamentare proprii în Camera Deputaților și Senat. 

De asemenea, Tănase a invocat o parte dintre motivele pentru care și-a anunțat intenția de a demisiona din grupul parlamentar al PNL. 

"PNL a intrat într-o aventură politică din care nu vedem un final, adică nici măcar eșecul nu-l putem anticipa. Nu se poate anticipa nimic. Soluțiile, deciziile, se schimbă de mai multe ori pe zi, ședințele de BPN în care ar trebui să se dezbată, pentru că avem oameni cu experiență, totuși, durează câteva minute, adică totul este o chestiune formală în care trebuie să implementăm niște decizii servite", a declarat Tănase.

"Este vorba de nepricepere. Se aplică niște scheme din mediul de afaceri de pe bursă într-o zonă politică în care evoluțiile au altă dinamică. Dacă aș porni de la premisa că Florin Cîțu este un profesionist în zona economică, el încearcă să aplice niște principii de acolo în politică. Nu se poate conduce un partid ca o firmă, nu se poate conduce un partid nici ca un ONG și nici ca o organizație cum era FDGR (organizația în care Klaus Iohannis și-a început cariera politică - n.red.). PNL se prăbușește. O spun cu amărăciune pentru că nu sunt confortabil cu ce se întâmplă", a adăugat deputatul PNL.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.