"Se anunţă un blat alături de PSD ȋn Parlament!". PNL mai pierde un parlamentar, echipa lui Ludovic Orban ajungând oficial la 11 membri


"Se anunţă un blat alături de PSD ȋn Parlament!". PNL mai pierde un parlamentar, echipa lui Ludovic Orban ajungând oficial la 11 membri

Deputatul de Timiș Claudiu-Martin Chira a anunțat vineri, 29 octombrie, că și-a dat demisia din grupul parlamentar al PNL, întrucât ar urma ca peneliștii să facă un blat cu PSD cu scopul învestirii Guvernului minoritar Ciucă. 

"Astăzi mi-am dat demisia din grupul parlamentar al PNL și voi activa în perioada următoare ca deputat neafiliat.  

Se anunţă un blat alături de PSD ȋn Parlament, pentru a susține o glumă de guvern minoritar, iar eu nu pot sa fiu părtaş la o asemenea trădare a electoratului care ne-a ȋnvestit cu ȋncredere şi speranţă.  

Încă nu demisionez din partid. După o activitate de 14 ani ȋn Partidul Naţional Liberal, mă văd nevoit să fac unul dintre cele mai grele lucruri din viața mea. Mai rămân să văd până unde poate duce nebunia acestei conduceri, păstrând speranţa că, ȋn al doisprezecelea ceas, marea masă a liberalilor, a căror nemulţumire o simt zi de zi, va răbufni şi va reacţiona public ȋmpotriva acestor parveniţi politici care şi-au bătut joc de toată munca noastră, de blazonul nostru, de angajamentele luate şi de voturile primite.  

Rămân un om de dreapta, loial timişenilor şi nu le voi trăda niciodată interesele!", a scris Chira pe Facebook.

După demisia pe care și-a dat-o Ludovic Orban din grupul al parlamentar al PNL, au anunțat un demers similar următorii parlamentari: Claudiu Chira, Bogdan Bola, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari, Adrian Oroș, iar Antonel Tănase a precizat că va demisiona la rândul său, dar mai așteaptă câteva zile. 

Sursa foto 1: Banatul Meu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.