"Am văzut o formă de autism politic". Dîncu pune în paralel abordarea lui Cîțu cu cea a lui Ciucă în legătură cu obținerea susținerii pentru învestirea unui Guvern


"Am văzut o formă de autism politic". Dîncu pune în paralel abordarea lui Cîțu cu cea a lui Ciucă în legătură cu obținerea susținerii pentru învestirea unui Guvern

Președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu a declarat vineri seară pentru B1TV că e o formă de "autism politic" modul în care președintele PNL Florin Cîțu a tras sforile pentru ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să dispună de un mandat inflexibil, cel de a obține susținerea în Parlament pentru învestirea unui Guvern minoritar PNL-UDMR. De asemenea, Dîncu a precizat că decizia PSD de a nu susține Guvernul minoritar PNL-UDMR va fi menținută cel mai probabil, amintind că social-democrații au propus alte formule guvernamentale care ar fi putut obține sprijinul necesar pentru învestire, însă peneliștii nu au fost dispuși deloc la negocieri. 

"Suntem un partid mare. Nu cred că ne putem schimba o poziție care e și fundamentată. Noi am avut o maximă deschidere, am discutat despre tehnocrați, despre temele noastre pentru un program de guvernare, până la urmă era și posibilitatea de a face un Guvern pe termen lung. Am văzut însă o formă de autism politic. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Dar și nouă și celor de la USR ni s-a cerut un singur lucru: "să ne votați vreo 4-5-6 luni până vom reuși să ne convingem electoratul nostru că am putea să facem și alte proiecte cu USR sau PSD". Dar niciodată nu a fost o negociere. Noi nu am ajuns la o situație de negociere serioasă, cu variante, cu scenarii în care fiecare lasă de la el, în care se caută o medie, un lucru care să fie un fel de compromis pozitiv pentru a ieși din această criză. Am avut sentimentul în această perioadă că sunt 2 tipuri de abordări, a generalului Ciucă, care a încercat să găsească o soluție cu celelalte partide, venind cu un discurs pozitiv, respectiv abordarea președintelui PNL, pe care îl înțelegem până la urmă, căci a avut atâtea <<succese>> luna aceasta, care a dat impresia tot timpul că blochează orice acțiune pozitivă din partea celorlalți. A încercat să tragă de timp. Acesta a fost sentimentul meu", a zis Dîncu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.