Emanuel Ungureanu: "Din sursele mele de la Cotroceni, ne îndreptăm către anticipate"


Emanuel Ungureanu: "Din sursele mele de la Cotroceni, ne îndreptăm către anticipate"

În contextul în care premierul desemnat Nicolae Ciucă i-a invitat sâmbătă, la Palatul Victoria, pe parlamentarii PSD Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, în calitate de experți, pentru a discuta găsirea unor soluții la criza sanitară cu care se confruntă România în acest moment, presa speculând că de fapt s-a negociat și învestirea Guvernului, deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat pentru Antena 3 că, din informațiile de care dispune, pesediștii nu s-au răzgândit, iar astfel nu vor susține Executivul minoritar PNL-UDMR, și, mai mult decât atât, președintele Klaus Iohannis ar fi hotărât să declanșeze alegerile parlamentare anticipate. 

"Din câte înțeleg PSD e hotărât să nu voteze Guvernul Ciucă și din câte știu eu, din sursele mele de la Cotroceni, ne îndreptăm către alegeri anticipate. Din câte știu domnul Iohannis nu va mai avea răbdare să mai nominalizeze pe altcineva de la PNL. Am înțeles că le-a și spus la întâlnire că a treia încercare (de nominalizare a unui premier - n.red.) dacă va fi, atunci nu va mai fi de la PNL. Dar din câte știu domnul Iohannis era decis să dizolve Parlamentul. Probabil că marii perdanți din aceste alegeri anticipate vor fi cei de la PNL. Probabil, ca metaforă o spun, domnul Iohannis își va omorî copilul, PNL, dacă nu ascultă de el. Și se pare că nu prea ascultă... Din punctul de vedere al lui Iohannis, PNL e copilul lui", a zis Ungureanu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.